Плейофите в Националната баскетболна лига продължават с вторите мачове от

...
Плейофите в Националната баскетболна лига продължават с вторите мачове от
Коментари Харесай

Ще има ли изненади в епизод №2 от четвъртфиналните плейофи в НБЛ?

Плейофите в Националната баскетболна лига не престават с вторите мачове от четвъртфиналните серии сред първите осем тима от постоянния сезон. Sportal.bg още веднъж потърси някогашния национал Бойко Младенов, който направи своите прогнози за идните конфликти.

Академик Пловдив – Рилски състезател - 1:0 (5 май - 19:00 ч.)

Академик Пловдив съумя да сервира сензацията в първия кръг от плейофите, макар че думата сензация, с която всички дефинират случилото се в Самоков не е доста точна. Баскетболистите на Йордан Янков в действителност играят сносно в последно време, съумяха да намерят положителния си темп след неуверения старт на сезона и в този момент демонстрират на какво в действителност са способни. Проблемът обаче е пред Рилски състезател. Отборът приключи преди всичко в постоянния сезон с извънредно малко загуби в сметката си, а в този момент Удо и неговите момчета са изправени до стената. Те се нуждаят от наложителна победа, с цел да не се трансформира техният сезон в цялостен неуспех. Тази победа обаче ще бъде нещо, което сигурно не може да бъде реализирано елементарно, в случай че може да бъде реализирано въобще. В Пловдив домакините играят доста мощно пред личната си аудитория. С инерцията и самочувствието, което натрупаха в последно време въобще няма да е изненада, в случай че приключат серията още през днешния ден. 
Фаворит: Академик Пловдив

Берое – Балкан - 0:1 (5 май - 19:00 ч.)

Този мач ще бъде много забавен. Въпреки че Балкан завоюва първия мач от серията, видяхме че триумфът не пристигна по най-лесния метод. В тази среща Берое е хазаин, а семейството много постоянно дава криле на този тим. Въпреки неуверената си игра в последно време, отборът на Бойко Миленков е много непредсказуем и постоянно може да се върне в играта. Със сигурност, макар че Балкан е апетитен за любимец, на отбора от Ботевград въобще няма да му е елементарно да завърши серията през днешния ден. 
Фаворит: Берое

Левски – ЦСКА - 0:1 (5 май - 19:00 ч.)

Това е гвоздеят в програмата на четвъртфиналите. Вечното дерби сигурно в епизод №2 ще бъде много по-вълнуващо от първия мач, в който ЦСКА победи. Тук към този момент залогът е продължение на серията или завършек на сезона за Левски, което сигурно е причина за по-интригуващ конфликт в зала „ Триадица “. Със сигурност „ сините “ са измислили тактика против отбора на Росен Барчовски, с цел да останат в играта. Двата тима се познават извънредно добре, към този момент изиграха 5 мача между тях този сезон, тъй че тук спечелилият ще бъде решен от микроситуации и доза шанс. ЦСКА е апетитен за любимец в мача предвид на по-дългата си ротация и триумфа в мач №1, само че считам, че Левски няма да разреши на „ армейците “ толкоз елементарно да продължат към полуфиналите. 
Фаворит: Левски


Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal.bg (@sportalbg)

Спартак Плевен – Черноморец - 0:1 (5 май - 19:00 ч.)

Черноморец не срещна компликации в първия мач от серията, само че в Плевен най-вероятно няма да бъде толкоз елементарно за отбора на Васил Евтимов. Там се играе мъчно, залата сигурно ще се пука по шевовете и това ще помогне доста на домакините. Любомир Минчев разполага с много качествени играчи, които няма да се предадат елементарно. С оглед на изумителната игра на „ акулите “ в последно време обаче и те ще „ захапят “ крепко противника си и ще дадат максимума от себе си, с цел да приключат серията в два мача. 
Фаворит : Черноморец

Снимки: НБЛ

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sportal.bg (@sportalbg)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР