Плеймейкърът на Ливърпул Филипе Коутиньо има желание да заиграе за

...
Плеймейкърът на Ливърпул Филипе Коутиньо има желание да заиграе за
Коментари Харесай

Коутиньо иска да премине в "Барселона", но със съгласието на "Ливърпул"

Плеймейкърът на " Ливърпул " Филипе Коутиньо има предпочитание да заиграе за " Барселона ", само че не счита да форсира възможен трансфер при каталунците, твърди " Скай спортс ". 25-годишният бразилец ще премине в испанския клуб, единствено в случай че мърсисайдци решат да го продадат.

Мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп няколко пъти по време на лятната пауза съобщи, че клубът не счита да се разделя с Коутиньо. Полузащитникът, който беше платен за 8.5 млн. паунда от " Интер " при започване на 2013 година, има контракт с алените до 2022 година

Бразилецът е измежду най-важните играчи в състава на Клоп. В края на предишния сезон немският управител смени позицията на играча и го реалокира от лявото крило в центъра с концепцията да работи с по-голяма независимост пред двамата централни халфове.

Коутиньо е главен вид на " Барселона " за заместител на Неймар, който мина в ПСЖ против голямата сума от 222 млн. евро. Бразилецът се трансформира в най-скъпоплатения футболист в света с 45 млн. евро годишна заплата.

" Смятахме, че има късмет Неймар да си тръгне и заради тази причина увеличихме откупната му уговорка. Ще похарчим тези 222 млн. евро практично, строго и рационално. Те ще бъдат употребявани за подобряването на клуба, което значи, че се намираме в отлична позиция да подпишем с някои играчи ", сподели президентът на калалунците Хосеп Мария Бартомеу.

Другите съществени варианти пред " Барселона " за заместител на Неймар са Килиан Мбапе от " Монако " и Осман Дембеле от " Борусия " (Дортмунд).

В същото време съгласно медиите в Англия " Ливърпул " следи изявите на атакуващия полузащитник на " Уест хем " Мануел Лансини. Аржентинският национал е считан за евентуален заместител на Коутиньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР