Плевенските УМБАЛ Д-р Георги Странски“ и УМБАЛ Света Марина“ са

...
Плевенските УМБАЛ Д-р Георги Странски“ и УМБАЛ Света Марина“ са
Коментари Харесай

Две болници с подновен статут на университетски

Плевенските УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ и УМБАЛ „ Света Марина “ са избрани за академични лечебни заведения. Решението за това е взето на вчерашното съвещание на Министерския съвет, осведомят от държавната пресслужба.

Съгласно Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани и в тях се реализират действия по направленията: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление „ Здравни грижи “; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.

Министерският съвет по предложение на министъра на опазването на здравето дефинира кои лечебни заведения или техни клиники/отделения получават правата на академични болници/клиники или отделения за периода на одобрението/акредитационната оценка. Предложението на министъра на опазването на здравето се прави въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на висшето учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР