Плевенските криминалисти установиха и задържаха 41-годишен мъж, взимал пари от

...
Плевенските криминалисти установиха и задържаха 41-годишен мъж, взимал пари от
Коментари Харесай

Хванаха телефонен измамник в Плевен. Ченгетата били по петите му от половин година

Плевенските криминалисти откриха и задържаха 41-годишен мъж, взимал пари от телефонни измами в Плевен. Той се представял за полицейски чиновник и желал парите под предлог за подпомагане при провеждането полицейска акция по залавянето на телефонни измамници, оповестява Inews.

Действията по следствието почнали на 3 април тази година, когато 67 – годишна жена се оплакала пред чиновниците на реда. Тя разказала, че оставила до резервоар за боклук 6 500 лв., които изтеглила от банката. В хода на следствието било открито още, че на 11 юли мъжът измамил и 82-годишна плевенчанка, като я ощетил с 13 000 лв.. Парите пострадалата хвърлила през терасата си. На 13 юли измамил 85-годишен плевенчанин - мъжът оставил на улицата, в платнена пазарска чанта, сумата от 10 000 лв. и две персонални карти - неговата и на брачната половинка му, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

41–годишният мъж от Горна Оряховица е притеглен като обвинен за закононарушение по член 210, алинея І, т. 1, по отношение на член 209, алинея І, връзка член 20, алинея ІІ, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс. Разпитан е, признал е виновността си. Задържан е с непрекъсната мярка " задържане под стража " в следствения арест. По случая работиха чиновници на бранш " Противодействие на престъпната престъпност " - ОДМВР - Плевен, под управлението на Районната прокуратура в Плевен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР