Плевен се включва за поредна година в световната инициатива Часът

...
Плевен се включва за поредна година в световната инициатива Часът
Коментари Харесай

Плевен се включва в световната инициатива Часът на Земята

Плевен се включва за поредна година в международната самодейност " Часът на Земята " на природозащитната организация Световен фонд за природата (World Wide Fund for Nature - WWF). Това оповестиха от пресцентъра на общината.

По този мотив на следващия ден вечер сред 20:30 и 21:30 ч. ще бъде загасено ефектното осветяване на постройката на локалната администрация.

" Часът на Земята " се организира за първи път през 2007 година в Австралия. Тогава, в границите на един час, хората показват своята воля за справяне с климатичните промени като гасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови здания и културни монументи. За няколко години самодейността се разраства до едно от най-значимите международни придвижвания за запазване на природата. Тази година тематиката е " Общ дом. Общо бъдеще " и фокусът е да живеем в естетика с природата.

Община Плевен насочва апел всички жители да изразят своята съпричастност към международната самодейност като загасят светлините в домовете си за един час на 26 март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР