Плевен отбелязва своя празник. Честванията ще започнат в 10:00 часа

...
Плевен отбелязва своя празник. Честванията ще започнат в 10:00 часа
Коментари Харесай

Честит празник, Плевен

Плевен отбелязва своя празник. Честванията ще стартират в 10:00 часа с тържествено съвещание на Общинския съвет, на което ще бъдат връчени четири звания " Почетен жител на Община Плевен ", оповестяват от локалната администрация.

Новите почетни жители са Максим Горанов, музикант и композитор, Ваня Делийска, основател и  художествен началник на хор " Звъника ", проф. Константин Койчев, един от основателите на Медицинския университет в града и във връзка неговата 90-а годишнина и Васил Копчев, преподавател и държавник, основател на Националния поход " По стъпките на Апостола ".

Тържествената сесия по традиция ще се организира в Актовата зала на Община Плевен. От 11:00 часа ще стартира тържественият обред във връзка празника на централния площад " Възраждане ".

От 11:45 часа плевенчани и гостите на града ще бъдат поздравени с концерт с присъединяване на Северняшкия отбор " Иван Вълев ", Детския фолклорен отбор " Мизия " при Народно читалище " Съгласие - 1869 ", Детско-юношеския фолклорен отбор " Нашенчета " при Центъра за работа с деца, Фолклорния танцов отбор " Дъга " и Детската школа по национални танци при читалище " Христо Ботев - 1959 ". 

Празничният ден ще приключи с концерт още веднъж на площад " Възраждане ". От 20:30 часа на сцената със свои осъществявания ще се показват децата от Вокална група " Арлекино ". От 21:00 часа ще започне концертът на група " Фондацията ". 

15 май се отбелязва като празник на Плевен с решение 287 на Общинския съвет от 15 март 2001 г . Той е обвързван с провеждания от края на 20-те години на 20-и век по това време на годината пролетен панаир, ситуиран на повърхност от 30 декара и посещаван от над 45 000 души.

По време на панаира са се продавали повече от 4000 глави добитък , селскостопански инвентар и занаятчийски творби и артикули, а продажбите надвишавали 15 млн. лева . На него идвали търговци от Гърция, Турция, Египет, Испания и други страни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР