Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще прегласува днес кандидатурата

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще прегласува днес кандидатурата
Коментари Харесай

ВСС прегласува днес кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегласува през днешния ден кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор.
Радев върна избора на основен прокурор на Висш съдебен съвет Президентът отхвърли да подпише указа за назначение на Иван Гешев
До процедурата се стигна, откакто предходната седмица президентът Румен Радев отхвърли да подпише указа за назначението му. Мотивът беше, че не е имало действително съревнование за поста.

Сградата на Висш съдебен съвет от нощес е под защита. Очакват се митинги „ за” и „ против” избора на Гешев за нов основен прокурор.
Полицията към този момент охранява постройката на Висшия правосъден съвет Утре сутринта стартират митингите "за " и "против " избора на Иван Гешев за нов основен прокурор
Иван Гешев беше определен за началник на държавното обвиняване на 24 октомври. Подкрепиха го 20 от членовете на Висш съдебен съвет, а четирима бяха „ против”.

Той беше единствен претендент за поста, а процедурата към избора му беше белязана от голям брой митинги и контрапротести.
Висш съдебен съвет няма да трансформира избора си за основен прокурор при президентско несъгласие (ОБЗОР) Междувременно не престават митингите против избора на Иван Гешев за основен прокурор
Днес Гешев се нуждае от най-малко 17 гласа, с цел да бъде избран отново за основен прокурор. Ако ги получи, президентът ще е задължен да подпише указа за назначението му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР