Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) дебатира по предложенията за

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) дебатира по предложенията за
Коментари Харесай

ВСС обсъжда предложенията за промяна в бюджета

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) дебатира по предложенията за смяна в бюджета за тази година, съгласно които ще бъдат понижени средствата за правосъдната власт.

Членът на съвета Гергана Мутафова предложи да бъде гласувано мнение, което да бъде изпратено в Народното събрание, Европейска комисия, Екологичен потенциал, Венецианската комисия и Съвета на Европа.

Никакви промени не могат да бъдат направени и никой държавен орган не може да действа по този метод, уточни тя по време на дебата. Според нея се дава явен знак, че прокуратурата е неуместна, тъй като не се харесва и не съблюдава дадени решения , които се свеждат през медиите.  Вземането на пари от бюджета, съгласно Мутафова, е глоба за прокуратурата.

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев уточни, че предлагането за смяна в бюджета не сочи добра институционална работа и отношение сред институциите. Има поредна наклонност. Насочен е целият държавен запас против прокуратурата. Надяваме се, че при второ гласоподаване нещата да бъдат изменени, уточни той.

Главният прокурор уточни, че това решение за смяна в бюджета е „ политическо изтощение “ . Тези над 20 милиона понижение са към 60 на 100 от бюджета на прокуратурата и в случай че това се случи след май няма да има пари за експертизи, сподели Иван Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР