Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, призова

...
Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, призова
Коментари Харесай

"Кървав режим, убиващ деца": Племенничка на Хаменей призова света да спре връзките си с Иран


Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, прикани държавните управления по света да пресечен връзките си с поради насилието на иранските управляващи против стачкуващи, съобщи Ройтерс.

Видеоклипът с този апел на инженер Фариде Морадхани, е станал известен из обществените мрежи, откакто опозиционната организация ХРАНА заяви, че тя е задържана на 23 ноември.

Бащата на Морадхани е изтъкнат опозиционер и е женен за сестра на Хаменей.

„ О, свободни хора, бъдете с нас и кажете на вашите управници да спрат да поддържат този кървясъл режим, който убива деца. Този режим не се придържа към нито един от своите религиозни правила и не знае други правила с изключение на силата и запазването на властта “, споделя Морадхани във видеото.

Според опозиционната организация в почналите преди повече от два месеца демонстрации из цялостен до момента са починали 450 протестиращи, измежду които и 63 малолетни. Над 18 100 стачкуващи са арестувани.

Демонстрациите са във връзка гибелта на млада жена в арест на нравствената полиция, само че след това прерастват в политически с искане за събаряне на режима на аятоласите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР