play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

Общопрактикуващите лекари отново настояват децата да плащат такса за преглед

play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Даниела Големинова с Любомир Киров Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. От идната година да се вкара потребителска такса и за децата, когато вървят на обзор при персоналния доктор, упорстват още веднъж от Сдружението на общопрактикуващите лекари. Защо, изясни в предаването " 12+3 " ръководителят на сдружението доцент Любомир Киров :
За да бъдем ясни и правилни, ние приказваме за потребителска такса по принцип, а такава се заплаща в профилираната помощ и в болничната помощ, където е даже два пъти по-висока. Така че това, което ние приказваме за тази такса, се отнася за всяко едно от тия равнища, първо. Второ, това, което сме предложили, е припомняне, това е във връзка със средствата, които поискахме да се зависиш бюджетът за първична помощ с 25 милиона, а това е предложение, което е от предходната година и още веднъж го слагаме на дневен ред.

Нашата позиция е ясна от години и тя е, че всички би трябвало да заплащат такава такса, а в случай че би трябвало да има освободени от нея хора, без значение на каква възраст и по какви аргументи, то тази такса да бъде покривана от съответното ведомство, институция или който там е решил, че този човек не би трябвало да я заплаща.

Ходила сте в магазините, изключително питателните, виждала сте по какъв начин има хора, които заплащат с купони, ваучери или нещо друго. Има дружество – едното е за здраве, другото храни хората. Всеки, който работи на едното или другото място, прави избран тип труд. Грубо ли би било примерно, от ваши излъчвания, 4 в месеца, две да бъдат безвъзмездни, по тази причина, тъй като хората, които ги слушат, са освободени от задължението да заплащат еди-какво си?

Ние предлагаме следното – от моите налози, от налозите на сътрудници, вашите, да се заплаща за децата, както за пенсионерите. Един лев да заплащат родителите, а останалите лев и 90 стотинки да се заплащат от страната, което е безпределно заслужено. Не може нашите сътрудници, както и медицинските сестри и други да извършват обществена политика. Извинявайте, ние изпълняваме тази политика плащайки си налозите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР