Плавно повишаване с две години на възрастта за пенсиониране, по-дълъг

...
Плавно повишаване с две години на възрастта за пенсиониране, по-дълъг
Коментари Харесай

Работа до 64 години: Франция вдига възрастта за пенсиониране


Плавно повишение с две години на възрастта за пенсиониране, по-дълъг трудов стаж, само че и по-висока минимална пенсия: Франция готви пенсионна промяна. Мнозинството французи и синдикатите са срещу предлаганите ограничения.

Министър-председателката Елизабет Борн при представянето на параметрите на пенсионната промяна

Френското държавно управление е уверено, че е нужна пенсионна промяна, освен това незабавно. „ Става дума за запазването на нашата пенсионна система, основана на преразпределението. Но за задачата би трябвало да продължим да я развиваме, с цел да се резервира витална солидарността сред поколенията ", съобщи министър-председателката Елизабет Борн, представяйки плана.

Тя е безапелационна, че вноските на работещите би трябвало да финансират пенсиите - и това не е просто мнение, а факт, увери държавната ръководителка. 

По-висока пенсионна възраст - по-нисък недостиг
Редакцията предлага
Реформата планува най-много последователното повишение до 2030 година на - от 62 на 64 години. Изискването към пенсионерите ще е да са плащали вноски в продължение на 43 години, като в същото време се планува минималната пенсия да стане 1200 евро.

По-продължителният трудов стаж би трябвало да помогне за балансиране на упования недостиг в пенсионните каси във. „ Няма нито да усилваме разноските за труд, нито налозите - нашата цел е цялостна трудова претовареност. С плана ние даваме гаранция, че до 2030 година няма да има пенсионни каси с дефицити " увери Борн.

Множество рецензии към промяната

Реформата се натъква на остри рецензии от страна на опозицията. Новият водач на дяснопопулистката партия " Национален общ брой "  Жордан Бардела назова " брутално " това, че реформата би трябвало да влезе в действие още от септември. За  протестът против промяната е удобна опция да се показа като юрист на „ дребните хора " - въпреки промяната да планува за хората, които са почнали доста рано трудовия си стаж, поставят тежък физически труд или работят при рискови условия.

Предстоят митинги

Синдикатите са твърдо срещу промяната: „ Осемте най-големи съюза се събраха неотложно, с цел да координират дейностите си. Първите стачки и демонстрации ще се състоят на 19 януари. Това ще е единствено предвестител на огромната и трайна готовност за пенсиите ", сподели синдикалният водач Лоран Бергер. Целта е държавното управление да бъде насила да отдръпна пенсионната промяна.

Съгласно допитванията болшинството французи отхвърлят промяната - в случай, че тя се появява във време на огромна неустановеност с възходящи цени и осезаема загуба на богатство. Възможно е този боязън да се трансформира в яд, който.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР