Плавателният съд, в който в неделя се удари джет на

...
Плавателният съд, в който в неделя се удари джет на
Коментари Харесай

Корабът, ударен от джет в Созопол, на водолази, които ще източват Мопанг

Плавателният съд, в който в неделя се удари джет на яхтеното пристанище в Созопол, е благосъстоятелност на компания " Дип дайв систем ", участваща в източването на потъналия преди 100 година транспортен съд " Мопанг ". Неприятният случай станал на 9 септември, ден преди стартирането на интервенцията, планувано за през днешния ден, разкриха осведомени.

Пострадал е 58-годишният Емануил Генев от София, който е управлявал водния мотор. Той обаче се е отървал с леки пострадвания по лицето. Столичанинът не съумял да овладее мощната машина и се блъснал в плавателния съд, който бил на стоянка в врата.

Акцията по източването на мазута от " Мопанг " бе отлагана на няколко пъти поради бурното неспокойствие. На 23 август министър председателят Борисов инспектира на място техниката и беседва с екипите на двете компании, които ще вземат участие в невижданата за България подводна интервенция. Очаква се през днешния ден да бъде направено пробно източване, споделиха осведомени.

По прелиминарен проект източването ще продължи към 40 дни, само че всичко зависи от това какво е количеството гориво, което би трябвало да бъде източено. Корабът е потопен на дълбочина към 37 метра, водолази ще се спускат до него с барокамери. /бнр.бг
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР