Плавателен съд, заснет в китайска корабостроителница на скорошни сателитни снимки,

...
Плавателен съд, заснет в китайска корабостроителница на скорошни сателитни снимки,
Коментари Харесай

Китай с нов клас атомна подводница?

Плавателен съд, сниман в китайска корабостроителница на скорошни сателитни фотоси, може да бъде нов или осъвременен клас атакуваща атомна подводница, оповестява " Ройтерс ".

Не е ясно дали подводницата е изцяло нов или осъвременен модел. Анализатори обаче наблюдават деликатно протичащото се, откакто в отчет на Пентагона от ноември предходната година се показва, че евентуално през идващите няколко години китайският флот ще построи нова атакуваща подводница с отвесни изстрелващи тръби за крилати ракети.

Изображения на частния снабдител на сателитни изображения Planet Labs и други, които се популяризират в обществените медии, демонстрират подводницата в изсъхнал док в пристанището Хулудао в провинция Ляонин.
 Съединени американски щати дават $8,5 милиарда за нов клас атомна подводница
Съединени американски щати дават $8,5 милиарда за нов клас атомна подводница

Пентагонът търси стратегическо предимство

Колин Кох, специалист по сигурността, съобщи, че има огромен интерес към вероятността за нов клас китайска подводница вид 093 " ловец-убиец " с отвесни изстрелващи тръби за управляеми ракети. Той обаче изясни, че последните сателитни изображения са прекомерно лимитирани, с цел да се вършат дефинитивни изводи за типа на плавателния съд.

Изображенията " са доста забавни, само че към момента е доста мъчно да се уверим дали търсим някакъв тип преоборудване за тестване или цялостен нов клас подводница ", уточни той.

Кох добави, че се следи дали новите китайски подводници ще преминат към по-тихи реактивни помпи вместо стандартните витла за задвижване. Тъй като кърмата е покрита, не е допустимо да се каже какъв тип задвижване употребява плавателният съд от изображението.

Вертикалните изстрелващи тръби биха добавили забележителна еластичност на подводния флот на китайските " ловци убийци ", въоръжавайки подводниците с повече управляеми ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР