Плаващ дворец, наречен на легендарна персийска царица, в който всяка

...
Плаващ дворец, наречен на легендарна персийска царица, в който всяка
Коментари Харесай

Шехерезада - яхтата за €600 млн., за която се смята, че принадлежи на Путин

Плаващ замък, наименуван на именита персийска кралица, в който всяка допустима повърхнина е от злато или инкрустиран мрамор. Това е Шехерезада - суреряхтата, за която се счита, че коства близо 600 млн. евро и е владеене на съветския президент Владимир Путин. На плавателния съд с шест палуби има две хеликоптерни площадки и извънредно комплицирана информационна и отбранителна система с опция за изстрелване на дронове, оповестява Daily Mail. View this post on Instagram
A post shared by Dude From Above (@dude.from.above)
Във вътрешността й са ситуирани спа център с камера за криотерапия и плувен басейн, който може да се трансформира в дансинг, аквариум, спектакъл, бална зала, фитнес зала и други екстри. Под палубите се намира хангар, задоволително огромен, с цел да побере хеликоптер, шест джета, пет лодки и осем подводни джета. Златото и блясъкът са на всички места - от крановете в банята до винтовете, с които е закрепен 4.5-метровия тв приемник на стената на една от каютите. Слуховете за собствеността на Путин върху суперяхтата се популяризират още от построяването й. Това обаче не е доказано, макар че поддръжниците на Алексей Навални разкриват, че екипажът й е формиран съвсем извънредно от членове на елитната Федерална работа за сигурност на Руската федерация. Всъщност, цялото положение на президента на Русия е обгърнато в тайнственост. Смята се, че неговите притежания, измежду които най-малко две яхти, включват замък със спираща дъха помпозност на съветското черноморско крайбрежие и аероплан, тапициран не от производител на мебели, а от бижутер. Тайното му портфолио от активи включва още сбирка от скъпи ръчни часовници – обичаните му са Patek Philippe Perpetual Calendar за 84 хиляди евро и Breguet Marine за 18 хиляди евро, както и голям брой първокласни парцели. Бърлогата му на Черно море, да вземем за пример, съставлява имение с повърхност от 18 000 кв. метра, което включва лозя, подземна ледена пързалка за хокей и танцово студио.

Изграждането му коства 1.2 милиарда евро, а фотоси, оповестени онлайн от критиците на Путин, демонстрират интериори от злато, мрамор и мебели по поръчка със комплицирани елементи, в това число кожен диван за 240 хиляди евро. На приземния етаж има спортна писта, спектакъл, казино и аква диско. Залата за дегустация на вино има голям прозорец, изсечен в скалата под двореца.

Твърди се, че четка за тоалетна, импортирана от Италия за персоналната баня на Путин, коства съвсем 840 eвро. Снимките демонстрират още кревати с балдахин, обилни полилеи и плувен басейн, декориран със скулптури на гръцки богове. Около парцела зоната е неразрешена за полети, както и водите на един километър във вътрешността в морето.

Твърди се, че други президентски активи включват 15 хеликоптера, Airbus, два самолета Dassault Falcon и аероплан Ilyushin на стойност 15 милиона евро с интериор със скъпоценни камъни и баня, за която се твърди, че коства 56 000 евро.

Graceful пък е яхта за 87 милиона евро, която преди няколко седмици ненадейно отплава от корабостроителница в Германия, където е подложена на модификации — ход, евентуално подбуден от потребността да бъдат избегнати икономическите наказания против Русия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР