Плаването през Суецкия канал се извършва нормално и в двете

...
Плаването през Суецкия канал се извършва нормално и в двете
Коментари Харесай

Плаването през Суецкия канал се извършва нормално

Плаването през Суецкия канал се прави обикновено и в двете направления, съобщи шефът на Администрацията на морския път адмирал Осама Рабие, представен от в. “Ал Ахрам ”, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му единствено през днешния ден са минали 44 кораба с общ товар 2,3 милиона тона.

Изявлението идва на фона на предизвестието към всички плавателни съдове от страна на Комбинираната оперативна група 153, която координира задачата за отбрана на корабоплаването в Червено море, да заобикалят протока Баб ал Мандаб след ответните американско-британски удари по йеменските бунтовници хуси.

Египет изрази безпокойствие по отношение на въздушните удари по Йемен и напомни позицията си, че продължаващата военна интервенция на Израел в линията Газа носи риск от разширение на спора в района.

По-рано Рабие разгласи, че приходите от Суецкия канал са паднали с 40 % от началото на годината, откакто огромни морски превозвачи пренасочиха корабите си. Трафикът по основния търговски път е намалял с 30 % сред 1 януари и  11 януари на годишна база.

Хусите започнаха офанзиви с ракети и дронове в Червено море в символ на поддръжка към палестинската ислямистка организация “Хамас ” във войната ѝ с Израел. Вече 100-дневният спор стартира на 7 октомври, когато бойци на “Хамас ” и други палестински организации нападнаха южен Израел, убиха към 1200 души и взеха заложници. Тел Авив отговори с въздушни удари, а по-късно и със сухопътна интервенция в Газа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР