Плавал към дунавското пристанище ИзмаилИнцидентът стана недалеч от българския брягРуски

...
Плавал към дунавското пристанище ИзмаилИнцидентът стана недалеч от българския брягРуски
Коментари Харесай

Русия стреля предупредително по кораб в Черно море

Плавал към дунавското пристанище Измаил
Инцидентът стана близо до българския бряг

Руски патрулен транспортен съд откри през днешния ден сигнален огън против търговски транспортен съд в югозападната част на Черно море, отказал да спре за инспекция. Инцидентът в 6,40 сутринта е станал близо до България, съобщи Ройтерс.

“Патрулният транспортен съд на Черноморския флот “Василий Биков ”, който прави надзор на корабоплаването, открива плаващия под флага на Палу сухотоварен транспортен съд “Сукра Окан ”, който се насочва към украинското пристанище Измаил в югозападната част на Черно море. Капитанът на сухотоварния транспортен съд не дал отговор на настояването за прекъсване на плавателния съд за инспекция за транспорт на неразрешени артикули. Руският боен транспортен съд е създал предупредителни изстрели от автоматизирано стрелково оръжие, с цел да спре наложително плавателния съд ”, уточни в известие съветското министерство на защитата. От ведомството допълниха, че след изстрела, товарният транспортен съд спрял, а съветска група се трансферирала с хеликоптер Ка-29 на борда и след осъществяване на оглед плавателният съд траял по маршрута си.

Изглежда в известието на съветското министерство е комплицирано името на кораба. Проверка в уеб страницата за следенето на плавателни съдове демонстрира, че по времето на случая в региона се е намирал плаващият под флага на Палау “Шукру Окан ”. Той е отплавал в събота от Турция и следва да дойде на следващия ден в Румъния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР