Платно, за която се смята, че вероятно е картината Глава

...
Платно, за която се смята, че вероятно е картината Глава
Коментари Харесай

​Открадната картина на Пикасо през 2012 г. е открита в Румъния

Платно, за която се счита, че евентуално е картината " Глава на арлекин " на Пабло Пикасо, открадната през 2012 година от художествената изложба " Кунстхал " в Ротердам, е било намерено в Румъния, оповестява Ройтерс, като се базира на румънски прокурори.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
При една от най-драматичните обири в историята от галерията бяха откраднати седем платна на Пикасо, Матис, Моне и други създатели на стойност милиони евро. Румънският лидер на незаконната група и съучастниците му бяха наказани за кражбата през 2013 година, само че никоя от картините не беше открита. Румънски експерти тогава смятаха, че най-малко три от платната са били изгорени в опит за заличаване на доказателства.

Според известие на прокуратурата се проверяват " събитията, при които картина, подписана от Пикасо, на стойност почти 800 хиляди евро е била открита в събота вечер в област Тулча ". В известието се прецизира, че достоверността на картината е в развой на изясняване. Съобщава се още, че двама холандски жители са пристигнали в посолството на Холандия в Букурещ с картината и са декларирали, че са я разкрили в югоизточната румънска област.

Останалите откраднати при кражбата през 2012 година картини са " Четяща жена в бяло и жълто " от Анри Матис, " Мостът Ватерло в Лондон " и " Мостът Чаринг крос в Лондон " от Клод Моне, " Жена пред отворен прозорец " от Пол Гоген, " Автопортрет " от Мейер де Хаан и " Жена със затворени очи " от Люсиен Фройд. Картините се правят оценка на 150-300 милиона евро, писаха румънските издания по време на процеса против причинителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР