Платформите за споделено използване на електрически скутери (тротинетки) като Lime,

...
Платформите за споделено използване на електрически скутери (тротинетки) като Lime,
Коментари Харесай

Париж прогони споделените е-тротинетки

Платформите за споделено потребление на електрически скутери (тротинетки) като Lime, Dott и Tier ще би трябвало да изоставен френската столица Париж до 1 септември, откакто 89% от участниците в референдум в града се оповестиха за възбрана на активността им, оповестява TechCrunch. Това е сериозен удар за бранша, като опасенията са, че сходни промени може да станат факт и в други градове.

Контекст : В Париж има 15 000 е-тротинетки чартърен, като фирмите настояват, че през 2021 година с тях са били правени по 27 000 курса дневно. Според данни на Lime (които работят и в България) 90% от техните скутери са били във всекидневна приложимост.
 Германски институт дефинира електрическите тротинетки като скъпи и рискови
Германски институт дефинира електрическите тротинетки като скъпи и рискови

Кметът Ан Идалго разпростра амбициозна стратегия за повече велоалеи и пешеходни пространства за сметка на колите, само че е-тротинетките провокират доста отрицателни реакции от жителите поради безотговорни водачи и захвърлени по тротоарите возила. Това е и повода скоростта да е лимитирана до 10 км/ч и като цяло наредбите да са едни от най-строгите в Европа.
 Снимка 612958
Източник:

Въпреки това Идалго разяснява, че има прекалено много произшествия, бизнес моделът, при който 10-минутно возене коства към 5 евро, няма по какъв начин да бъде резистентен, а и в действителност екологичният резултат не е толкоз огромен. TechCrunch цитира редица проучвания, съгласно които в Париж тротинетките в всеобщия случай заменят ходенето пешком, а не качването в персоналния автомобил или таксито.

Детайли : Забраната, гласувана на референдума, не визира споделените електрически колела, които Идалго категорично поддържа по време на дебатите към допитването.

Няма да бъде спирана и използването на персонални е-тротинетки - 700 000 бройки от тях са били продадени във Франция единствено през предходната година. Немалък брой от тях - в Париж.
 Електрическите скутери - бъдещето на градския превоз?
Електрическите скутери - бъдещето на градския превоз?

Какви са преимуществата и минусите от електрическите скутери?

От друга страна: Засегнатите компании, предстоящо, не са удовлетворени от резултата. В обща позиция Lime, Dott и Tier показаха, че изборната интензивност е била доста ниска - единствено 103 084 дали своят вот или 7,5% от хората с право на глас в Париж. Според компаниите провеждането на референдума в деня на Парижкия маратон в стеснен брой изборни секции и без електронно гласоподаване е отказало младежите да се включат в допитването.
 Най-голямата опасност за електрическите скутери: европейските павета
Най-голямата опасност за електрическите скутери: европейските павета

Карането на джаджата в Сан Франциско и Лисабон не е едно и също

Платформите раздаваха безвъзмездни минути за возене на всички, които са дали своят вот.

Възможен поврат: Именно поради ниската изборна интензивност резултатът не е правно обвързващ. На доктрина Ан Идалго може да даде на платформите да продължат да оферират е-тротинетки в Париж, само че най-малко за момента това не наподобява доста евентуално.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР