Платформата за споделяне на видео YouTube реално е една от

...
Платформата за споделяне на видео YouTube реално е една от
Коментари Харесай

Къде по света хората гледат най-много клипове в YouTube

Платформата за шерване на видео YouTube действително е една от най-големите обществени мрежи в света.

Порталът, който е благосъстоятелност на Alphabet – компанията-майка на Гугъл, изживява същински пробив в Азиатско-тихоокеанския район, предава CNBC.

Цели пет от най-големите пазари на YouTube по света, където потребителите гледат най-дълго видеа в портала, се намират точно в този район, показва Аджай Видясагар, шеф на YouTube за района.

Тези пазари, подредени по азбучен ред, са Виетнам, Индия, Индонезия, Тайланд и Япония.

„ Всички те имат напредък на годишна база, който се показва във високи двуцифрени цифри или в някои случаи - трицифрени цифри ”, споделя Видясагар по време на конференция, извършена в Бали, Индонезия. „ Мобилното ползване стартира да се демонстрира като фактор в този район ”, споделя той.

Азия е дом на някои от най-големите пазари за смарт телефони в света, в това число Индия и Индонезия. В същото време развиването на бързата интернет връзка прави видео наличието по-достъпно за потребителите по отношение на обстановката в предишното, където множеството хора гледаха телевизия.

YouTube има над милиард консуматори по света.

По думите на Видясагар, първите два пазара в света, където мобилното ползване към този момент изпреварва настолните компютри - съответно при видео наличието, са Япония и Южна Корея.

„ Това, което виждаме през последните 5 години на пазари, като Индия, е поразително. В Индия през днешния ден близо 85% от потребените размери са посредством мобилни устройства ”, споделя той, добавяйки, че през предходната година мобилното ползване на този пазар е повишено с трицифрено число.

Същото важи и за пазарите в Югоизточна Азия, като Тайланд и Индонезия.

По думите на Видясагар, през последните години YouTube и други платформи са изправени пред регулаторен напън, настояващ за унищожаване на наличие, възбрана на дадени създатели и впрочем.

Така да вземем за пример, Индия забрани китайската платформа за шерване на видео TikTok, защото, съгласно управляващите, тя служи за разпространение на порнография, предава Reuters.

Това е сериозен удар, защото TikTok има близо 300 млн. консуматори на индийския пазар.

За да се оправят със обстановката, платформи, като YouTube и Фейсбук, стартират да разчитат на изкуствен интелект и други сходни принадлежности, с цел да засичат нележаното наличие и да го отстраняват.

За да бъде работата прецизна обаче, с изключение на изкуствен интелект, прегледът на наличието изисква и човешка интервенция, прибавя Видясагар. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР