Платформата за социални медии X, известна преди като Twitter, блокира

...
Платформата за социални медии X, известна преди като Twitter, блокира
Коментари Харесай

X блокира търсенията за Тейлър Суифт след скандала с фалшивите снимки

Платформата за обществени медии X, известна преди като Twitter, блокира търсенето на Тейлър Суифт за потребителите.   Причината е абсурдът от предходната седмица, откакто в обществените медии се разпространиха подправени полови изображения на поп звездата, напомня Reuters.

При търсене на името на Тейлър Суифт, в X се появява известие за неточност: " Нещо се обърка. Опитайте да заредите още веднъж. "

" Това е краткотрайно деяние и се прави с непотребна нерешителност, защото даваме приоритет на сигурността по този въпрос ", съобщи Джо Бенарох, началник на бизнес интервенциите в X.

В петък прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер назова подправените изображения " тревожни " и съобщи, че фирмите за обществени медии са длъжни да предотвратят разпространяването на сходна дезинформация. Той добави, че небрежното използване на разпоредбите против подправени изображения, евентуално основани от изкуствен интелект, визира непропорционално дамите.

Според отчет на New York Times, подправена фотография на Суифт, споделена в X, е гледана 47 милиона пъти, преди акаунтът да бъде спрян.

Откакто милиардерът Илон Мъск закупи Twitter през 2022 година, той е подложен на критика за личните си спорни изявления и напъните да преработи политиките за модериране на наличието на платформата.

Много рекламодатели изтеглиха акциите си от там, опасявайки се точно от нездравословни изявления с тяхно наличие, напомня още Reuters.

X съобщи, че преобладаващата част от прегледите на наличието са на " здравословни " изявления.

Илон Мъск и основният изпълнителен шеф на X Линда Якарино формулираха нова политика, наречена " независимост на словото, а не на обсега ", която лимитира разпространяването на някои изявления, само че се въздържа от изтриването им.

Ограниченията в търсенето идват преди плейофния мач от Националната футболна лига сред тимовете на Канзас Сити Чийфс и Балтимор Рейвънс.

Очаква се спортното събитие да бъде посетен от Суифт, която на Чийфс - Травис Келси.

През декември Тейлър Суифт беше оповестена за " Личност на годината " на списание Time за 2023 година, откакто започва рекордно световно турне и се трансформира в най-стриймвания музикален реализатор в света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР