Платформата за жилища под наем Airbnb отчете рекордни приходи за

...
Платформата за жилища под наем Airbnb отчете рекордни приходи за
Коментари Харесай

Airbnb отчете рекордни приходи за летния сезон

Платформата за жилища чартърен Airbnb регистрира рекордни доходи за третото тримесечие, като цената им се е нараснала съвсем четири пъти по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите и облагата на платформата надвишават прогнозите на Уолстрийт, макар че броят на настаняванията е по-малко от предстоящото, оповестява Financial Times.

Общите доходи на компанията през летния интервал бележат 67% напредък по отношение на същия интервал на предходната година, достигайки 2.1 милиарда $. Нетната облага скача с 280% до 834 млн. $. Дългосрочните престои в наетите жилища не престават да бъдат най-бързо растящият сегмент от бизнеса на Airbnb, като през миналото тримесечие приходите от него доближават до близо 20% от всички резервации.

На базата на резервациите за бъдещите интервали от платформата вършат мощни прогнози за четвъртото тримесечие, както и за идната фискална година. Прогнозата им е по-оптимистична от тази на Уолстрийт, като съгласно тях приходите през настоящия интервал ще доближат сред 1.39 и 1.48 милиарда $.
Възстановяване на промишлеността
" Достигнахме значим стадий от 1 милиарда идващи, защото от ден на ден хора се имунизират и рестриктивните мерки за пътешестване се облекчават ", споделя Брайън Чески, изпълнителен шеф на Airbnb, по отношение на рекордните доходи.

По информация от компанията по време на пандемията 100 хиляди града са имали най-малко по една резервация, като за 6 хиляди от тях това е била първата. Поради по-малкия брой интернационалните пътувания възобновяване на активността в Азия и Тихоокеанския район изостава по отношение на това в Европа и Америка.

Общите доходи от резервациите доближава 11.9 милиарда $ при 79.7 млн. нощувки, което съгласно данни на FactSet е минимална разлика по отношение на планувания брой резервации. От компанията оповестяват, че през този интервал регистрират най-високия марж на облага - 49%. Маржът на компанията за третото тримесечие на 2019 година е бил 30%.

Средната дневна цена също се повишава до 149.15 $, напредък от 15% по отношение на предходната година и 33% по отношение на 2019 година Според Airbnb това се дължи на по-бавния напредък в по-евтините страни, най-много Китай. Те също по този начин прибавят, че се вижда смяна към " резервации на цели домове и извънградски дестинации, които имат по-висока цена ".

Платформата за жилища чартърен Airbnb регистрира рекордни доходи за третото тримесечие, като цената им се е нараснала съвсем четири пъти по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите и облагата на платформата надвишават прогнозите на Уолстрийт, макар че броят на настаняванията е по-малко от предстоящото, оповестява Financial Times.Общите доходи на компанията през летния интервал бележат 67% напредък по отношение на същия интервал на предходната година, достигайки 2.1 милиарда $. Нетната облага скача с 280% до 834 млн. $. Дългосрочните престои в наетите жилища не престават да бъдат най-бързо растящият сегмент от бизнеса на Airbnb, като през миналото тримесечие приходите от него доближават до близо 20% от всички резервации.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Туризъм
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР