Платформата за автомобилни истории се опита да открие как е

...
Платформата за автомобилни истории се опита да открие как е
Коментари Харесай

Превъртеният километраж: в кои държави най-често лъжат за пробега

Платформата за автомобилни истории се опита да открие по какъв начин е разпределено равнището на измами с пробега всред другите страни. Компанията организира изследване на база 900 000 инспекции на автомобилна история за миналата 2021 година Резултатите демонстрират какъв брой постоянно срещани са превъртените километражи.

На база на тези данни наподобява, че манипулирането е най-разпространено в Латвия. Повече от 24% от транспортните средства в тази страна, тествани посредством, са с изменени показания на километражите.

Второто място по % на измами с пробега отива при Румъния. Всяка пета кола, или другояче казано съвсем 20% от тестваните от carVertical коли от Румъния са с проблеми в пробега.

Нещата не наподобяват добре и при други балтийски страни, като да вземем за пример Естония, която е третата страна измежду тези с максимален брой манипулирани транспортни средства, а след нея се подрежда Литва. Русия и Украйна са също измежду страните с максимален % на коли с преправени показания.

От друга страна, обстановката в някои страни от Централна и Южна Европа наподобява доста по-добре, само че даже и в най-изчистените пазари към момента могат да се открият манипулирани коли, освен това не малко. Всяка десета използвана кола в Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и Сърбия, тествана посредством, е с превъртян километраж. Междувременно, процентът на манипулирани транспортни средства в Полша и Унгария е достигнал затова 12 и 14 %. България се подрежда на 11 позиция с 12,34%. Оказва се, че в Германия са открити повече случаи на превъртени километри, а страната е главен източник за вторичния пазар у нас.

Подробности четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР