Платформа за компютърно зрение, която използва изкуствен интелект (ИИ), невронни

...
Платформа за компютърно зрение, която използва изкуствен интелект (ИИ), невронни
Коментари Харесай

Continental представи автомобилна платформа за компютърно зрение


Платформа за компютърно зрение, която употребява изкуствен интелект (ИИ), невронни мрежи и машинно учене за възстановяване на сензорните технологии и да предоставяне на човешки благоприятни условия на автомобила показа Continental по време на ревюто CES Азия (13-15 юни, Шанхай, Китай). От там изясняват, че системата ще употребява новото пето потомство на мултифункционалната камера на Continental, която ще влезе в серийно произвеждане през 2020 година Целта на ѝ е посредством интелигентните логаритми да усъвършенства разбирането обстановките на пътя, в това число дефиниране на желанията и жестовете на пешеходците.

Точно както водачите възприемат околната среда посредством своите чувства, обработват информацията със своя разсъдък, взимат решения и ги осъществят посредством своите ръце и крайници като ръководят автомобила, автоматизираният автомобил би трябвало да може да прави всичко това по същия метод. Това изисква неговите качества да бъдат най-малко същите както тези на индивида, уверени са от Continental.

 Камерата, употребена от Continental

„ ИИ играе основна роля при пресъздаване на човешки дейности. Чрез ИИ програмен продукт, автомобилът е кадърен да интерпретира комплицирани и непредвидими обстановки – той освен вижда какво има пред мен, само че и какво би могло да има пред мен. “, изяснява Карл Хаупт, шеф на Advanced Driver Assistance System в Continental. „ Ние гледаме на ИИ като съществена за самостоятелното шофиране технология и неразделна част от бъдещето на автомобила. “

Изкуственият разсъдък отваря нови благоприятни условия за компютърното виждане. ИИ би могъл да види хора и да планува техните планове и жестове. „ Автомобилът би трябвало да бъде толкоз образован, че да схваща и своя лидер и заобикалящата го среда. “, споделя Робърт Тийл, началник на Machine Learning в подразделението за Advanced Driver Assistance Systems. Един образец, който илюстрира концепцията: логаритъм в автоматизирана система за ръководство ще реагира единствено когато пешеходецът стъпи на пътното платно. ИИ логаритмите, от своя страна, биха могли да плануват желанията на пешеходеца още когато той наближава. В този смисъл, те са сходни на умел водач, който инстинктивно схваща, че такава обстановка е евентуално сериозна и се приготвя за прекъсване.

 Системата ще разпознава и жестовете на пешеходците

Според Continental автомобилните системи би трябвало да могат научават нови качества – хората вършат това в школи за шофиране, ИИ системите посредством „ следено учене “. За да се развива, софтуерът проучва големи размери от данни за извличането на сполучливи и несполучливи тактики за деяние. Фундаменталните качества на логаритмите да се учат са непрестанно развивани.

Continental разчита на ИИ за решение на комплицирани задания като различаване на пешеходци. Първо, това изисква основаването на система, която да комбинира и разделя данните съгласно разнообразни параметри, или в този случай милионите пиксели в една фотография на пешеходец. Следващата стъпка включва търсене от системата на всяка допустима композиция от наличните параметри с цел да реши задачата.


Continental интензивно влага в развиване на технологии за изкуствен интелект. През 2015 година компанията сътвори конструкция, която да координира другите изследвания в региона на AI. Технологичната компания работи взаимно с фирмите Nvidia и Baidu, както и с Оксфорския уноверситет (Великобритания), Техническия университет в Дармщат (Германия), както и Индийския софтуерен институт в Мадрас.

През месец май, подразделението на Continental за Високо развити системи за асистиране откри в Будапеща център за пълномощия за надълбоко машинно самообразование. До края на актуалната година, компанията ще има към 400 инженери и експерти в региона на изкуствения разсъдък и чака този брой да се усилва.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР