Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие. Между

...
Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие. Между
Коментари Харесай

СТРАШЕН СКАНДАЛ! Тормозят туристи в Созопол, слагат скоби на колите им!

Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие. Между 1 и 10 лв. на час коства паркирането в сините зони на другите курорти. Оказва се, че е допустимо обаче да платиш за паркинг в остарелия град на Созопол и все пак да получиш скоба на колата си, предава Нова телевизия.

Нина Палазова, която е шеф на хотел, разкри, че постоянно се случва чиновници на компанията да минават по улиците и да слагат скоби на случаен принцип с претекста, че туристите не били платили, макар че по закон се заплаща след напускането. Последният случай е от през вчерашния ден. Подаден е сигнал до полицията. Туристите пробват да се свържат с компанията реализатор, само че без резултат.

Общината вкара платена зона за паркиране и сложи преграда на входа на града. Таксата се заплаща на излизане.

От общината са безапелационни, че проблем няма. Хората са предизвестени, а притежателите могат да получат карти за достъп. Предвидени са и места за посетители.

Подобна е обстановката и в други обитаеми места. В най-масовия случай, таксите за платено паркиране са към 2 лв. на час. А става известно подръчните материални са неизменима част от ситуацията.

„ Чужденците ме питат за какво на колите им са поставени скоби, а на прилежащите няма. Не мога да им дам отговор и те споделят, че повече в България няма да идват “, прибавя Палазова.

„ Дават им касова записка, която не може да се апелира. Принуждават ги да заплащат, с цел да им бъде освободена колата. Плащат както за скоба, по този начин и за престой в остарелия град “, прибавя дамата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР