Платежното нареждане за изплащане на 117 млн. долара лихви по

...
Платежното нареждане за изплащане на 117 млн. долара лихви по
Коментари Харесай

Русия не каза как е платила 117 млн. долара по дълга си


Платежното разпореждане за погашение на 117 млн. $ лихви по две излъчвания съветски облигации е изпълнено. Това заяви през днешния ден съветското министерство на финансите и добави, че в допълнение ще уведоми пазарите дали заплащането е подадено по сметката на медиатора " Ситибанк " (Citibank), оповестяват CNN.

По този метод Русия може би е избегна първото си интернационално несъблюдение от повече от век.

Имаше заплаха нареждането да не бъде изпълнено, тъй като средствата, които страната употребява за погашение на дълга, идват от замразените задгранични активи на Русия, глобени поради офанзивата й против Украйна. Поради тази причина беше неразбираемо дали вложителите ще получат парите си.

„ Страната е изпълнила отговорностите си към кредиторите, само че „ опцията или невъзможността да осъществим отговорностите си в задгранична валута не зависи от нас “, сподели Антон Силуанов, министър на финансите на Русия. Той предизвести, че заплащането може да не бъде осъществено, в случай че Съединените щати го забранят.

„ Имаме парите, платихме, в този момент топката е в полето на американците “, добави още министъра.

Говорител на Министерството на финансите заяви, че Съединени американски щати ще разрешат заплащанията да преминат.

Двата купона, които Русия трябваше да заплати по настъпилите облигации, деноминирани в долари, служат като първи тест за способността на Русия да изплаща задълженията си, до момента в който светът постанова солидни наказания против стопанската система си. Чуждестранните запаси на Русия са с обща стойност към 315 милиарда $, заяви още Силуанов.

Ако съветското държавно управление не беше изпълнило отговорностите си, загубите на вложителите можеше да стартират да се усилват, а глобите след анексирането на Крим през 2014 година към този момент ги насърчиха да понижат вложенията си.До този миг и руснаци дължат към 121 милиарда $ в интернационалните банки.

Русия е имала към 40 милиарда $ дълг в задгранична валута в края на предходната година, като към половината от тях е държана от задгранични вложители. Така че неизпълнението би било неприятна вест за страната, която ще би трябвало да извършва отговорностите си в своята на практика безполезна валута, без достъп до задгранично финансиране. Но световните пазари евентуално няма да пострадат доста.

Скоро предстоят още заплащания като по-голямо заплащане от 2 милиарда $ е планувано за началото на април и може да сътвори още по-големи главоболия на Москва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР