Платежните системи са все по-интегрирани с интернет технологиите, които позволяват

...
Платежните системи са все по-интегрирани с интернет технологиите, които позволяват
Коментари Харесай

Google разработва собствени дебитни карти

Платежните системи са все по-интегрирани с интернет технологиите, които разрешават бързи заплащания по целия свят. Сега,корпорацията Гугъл, която към този момент завладява безконтактния пазар на заплащания със своята платформа Гугъл Pay, продължава интензивно да уголемява предлаганите услуги в сферата.

Според няколко западни медии Гугъл създава лични дебитни карти, които ще се конкурират с сходните Apple Pay карти. Според информация, изтекла в мрежата, ще бъде издадена карта на Гугъл дружно със системата за заплащане Visa, а не е изключено и по-широко покритие на финансовите пазари с присъединяване на Mastercard и други платформи.

Твърди се, че Citi, Федералният кредитен съюз на Станфорд и други финансови институции ще работят като банкови сътрудници за дебитните карти на Гугъл. Предлагат се и двете варианти за новата карта - физически и виртуални. Картата ще бъде обвързвана с акаунта на потребителя в Гугъл и ще разрешава заплащане на потребителски разноски в интернет, употребявайки смарт телефон или употребявайки физическа карта в магазините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР