Пластмасовите пластики с електронни билети, които гражданите могат да ползват

...
Пластмасовите пластики с електронни билети, които гражданите могат да ползват
Коментари Харесай

Карти с електронни билети - удобство в градския транспорт на Варна

Пластмасовите пластики с електронни билети, които жителите могат да употребяват при пътешестване в рейсовете и тролейбусите на градския превоз са комфортни и пестят време. Това е най-хубавият вид за интензивно пътуващите, защото картите могат да се зарежда неведнъж, съобщи Биляна Якова, началник на плана за „ Интегриран градски превоз “ във Варна.

Всички машини за продажба на билети, които са инсталирани по спирките на града, са заредени и с електронни карти. Картата се получава гратис от машината и може да се презарежда при привършване на заложената сума. Към сегашния миг картите могат да се зареждат за 10 лева Банкнотите би трябвало да са от 5 лева или 10 лева и да не са прегънати. Кредитът в картата е със период на годност 90 дни, след приключването на валидността на заема, сумата се резервира, само че не може да се употребява до момента в който още веднъж не бъде презаредена картата.

След като се качи в транспортното средство, всеки собственик на заредена електронна карта, би трябвало избере електронен билет от екрана на валидатора – за 1 лева, 1,20 лева, 1,30 лева, 1.40 лева, 1.60 лева, 2.00 лева, 2.10 лева или 3.00 лева, след което да валидира картата си на валидатора.

Успоредно с това остава опцията за пътешестване с еднократни хартиени билети. Те могат да бъдат закупени от машините по спирките, които работят и са в редовност, както и от машините в самите транспортни средства. При потребление на билетната система, в случай че зародят въпроси, жителите могат да звънят на телефон 0700 20 280, който дава връзка с дежурния чиновник по „ Информация на пътуването “ в Оперативна програма „ ТАСРУД “. Там се записва подадения сигнал, прави се инспекция и се връща противоположна информация до жителя. В момента се приготвят указания, които ще бъдат залепени на всички машини за продажба на билети в пътните транспортни средства и спирките.

По плана " Интегриран градски превоз " е построена и работи система за информация на пасажерите в действително време. Това са електронни табла за информация на пасажерите, конфигурирани по спирките, които са общо 84 броя. Допълнително в рейсовете са конфигурирани осведомителни табла, като същите са оборудвани с панели, на които е изписана информация за пасажерите (като: номер на линията, направление, име на идната спирка).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР