Плащанията в рубли, които Москва иска за износа си на

...
Плащанията в рубли, които Москва иска за износа си на
Коментари Харесай

Русия засега няма да спира газа за Европа, но си чака рублите

Плащанията в рубли, които Москва желае за износа си на газ, ще обиден сетълментите, дължими в края на април и май. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Той увери, че Русия няма да приключи доставките на газ за Европа през днешния ден.

" Означава ли това, че в случай че няма удостоверение в рубли, доставките на газ ще бъдат прекъснати от 1 април? Не, не значи и не следва от указа ", разясни той.

Песков уточни, че това ще засегне заплащанията от втората половина на април , като " Газпром " ще работи със своите клиенти за използване на новите правила.
 Шолц за газ в рубли: Компаниите желаят, могат и ще заплащат в евро
Шолц за газ в рубли: Компаниите желаят, могат и ще заплащат в евро

За Франция договорите са си контракти, а Британия удостовери, че не възнамерява да заплаща за съветски газ в рубли

По негови думи в даден миг Русия може да се откаже от разпореждането за рублата , в случай че изискванията се трансформират, само че " в сегашните условия рублите са най-предпочитаният и благонадежден вид за нас ".

Запитан за опцията някои дъщерни сдружения на " Газпром ", представителят на Кремъл предизвести, че това би било съществено нарушаване на интернационалното право.

Той акцентира, че Русия е станала очевидец на " гангстерски дейности " по отношение на изземването на нейната благосъстоятелност.

Вчера съветският президент Владимир Путин за разпоредбите за търговия с газ с така наречен " ", според който те ще би трябвало да открият сметки в рубли в съветски банки, с цел да заплащат за получения от тях газ.

Решението обаче беше които заплащат за съветския газ най-вече в евро. Те настояват, че Русия няма право да пренаписва договорите.
 От на следващия ден газа единствено в рубли Обновена
От на следващия ден газа единствено в рубли

Всъщност обаче има " малка врата "

Междувременно " Газпром " разгласи, че е изпратил публични вести до европейски клиенти с детайлности за новата процедура във връзка с закупуването на съветски газ.

Разплащанията за доставка на съветски газ за експорт ще се правят в сходство с разпоредбите на Руската федерация, показват от компанията.

По-рано през днешния ден съветският газов колос заяви, че е нараснал износа си на синьо гориво за девет европейски страни на годишна база , по-специално за Италия, Полша, Гърция, България, Хърватия, както и Турция. Компанията също по този начин означи, че производството на газ остава на почти същото равнище като през първите три месеца на 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР