Плащането с Apple Pay става безконтактно, с доближаване на iPhone

...
Плащането с Apple Pay става безконтактно, с доближаване на iPhone
Коментари Харесай

ОББ осигури Apple Pay плащания с карти Mastercard


Плащането с Apple Pay става безконтактно, с приближаване на iPhone до ПОС терминал
(снимка: Apple)

Клиенти на Обединена българска банка (ОББ ), които имат карта Mastercard, към този момент могат да вършат заплащания с iPhone и смарт-часовника Apple Watch, оповестиха от финансовата институция.

Плащането с Apple Pay е несъмнено и безвредно – на потребителите не се постанова да предават своята платежна карта на някой различен, да допират физически бутони или да разменят пари в брой, като вместо това употребяват iPhone за отбрана на трансакцията.

Apple Pay се приема в магазини за хранителни артикули, аптеки, таксита, заведения за хранене, кафенета, магазини на дребно и доста други места. Плащането става безконтактно, с просто приближаване на iPhone или Apple Watch до ПОС терминал. Всяка покупка е удостоверена с Face ID, Touch ID или ключова дума за устройство.
още по тематиката
Освен това клиентите могат да употребяват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac за покупки в приложения или в мрежата в Safari, без да се постанова да основават потребителски сметки или да вкарват неведнъж информация за доставка и фактуриране.

При потребление на кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, неповторимият номер на устройството е криптиран и съхраняван в Secure Element – сертифициран от платежната промишленост профилиран чип.

Apple Pay е елементарен за конфигурация. На iPhone потребителите би трябвало да отворят приложението Wallet, да допрян „ + ” и да следват стъпките, с цел да прибавят техните Mastercard кредитни или дебитни карти, издадени от ОББ.

След като добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, клиентът може незабавно да стартира да употребява Apple Pay на това устройство и да продължи да получава всички преференции, предлагани от картите на ОББ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР