Плащането на дълг чрез секс не е престъпление, ако двете

...
Плащането на дълг чрез секс не е престъпление, ако двете
Коментари Харесай

Испански съд постанови

Плащането на дълг посредством секс не е закононарушение, в случай че двете страни са се договорили за него. Това се удостоверява от Испанския парламентарен съд с решение, с което отхвърля жалбата на 38-годишна жена от Майорка против някогашния ѝ зет, че била принудена да прави това, защото трябвало да изплати 15 хиляди евро.

Пред съд в Палма де Майорка (Балеарските острови) и по-късно пред Конституционния съд тя твърди, че била принудена да прави орален секс, откакто братът на някогашния ѝ брачен партньор изискал провиснал заем да бъде изплатен точно по този метод, написа dnevnik.bg, цитирайки ABC news.

По думите ѝ финансови усложнения я принудили да се обърне към него (а двамата били в положителни отношения). В началото не прецизирали изискванията за заплащане а по-късно ѝ споделил, че би трябвало " два или три пъти седмично " да му се издължава по този метод, а тя се почувствала " психически задължена " и пет пъти го направила. Идеята ѝ била да заплати лека-полека, когато има опция, само че чула един ден от него опасността: " Докато остава дългът към мен, ще си ми като любовница. "

Версията на 58-годишния мъж е друга. Според него е реализирана договорка двамата да " имат полови връзки " в подмяна на това той да ѝ услужи с 15 хиляди евро без рента. По думите му " условието да се извърши преди този момент призната договорка не съставлява закононарушение ".

Пред съда той изяснява, че някогашната му балдъза трансформирала решението си за срещите им, поискала смяна на изискванията и едвам по-късно подала недоволство.

Съдията от Балеарските острови обаче не вижда доказателство нито за полово посягане, нито за насила - двамата се договорили " свободно " и действието на договорката спряло едвам когато единодушието изчезнало от едната страна. Единствената последица от това е обвързвана с претенциите за заплащане на дълга.

Към решението на Конституционния съд имаше и рецензии, само че той не преглежда въпроса дали заплащането посредством фелацио е законно или не, а единствено преглежда постановлението на съда в Палма де Майорка, съгласно което не е закононарушение да бъде поискана такава форма на издължаване (още повече, в случай че другата страна се съгласи). Съдът в Палма счита, че единодушието е задоволително, с цел да не се произнесе в интерес на дамата.

Имаше и отзиви, че съдът в действителност е нормализирал сходни дългови зависимости (но и други - че висшата правосъдна инстанция не преглежда дали сходен акт е незаконен или дали договорът е използван, а единствено дали другата страна е приела).

Министърът на равенството сред половете Ирене Монтеро изрази в " Туитър " гнева си предходната година след присъдата от Палма с думите: " Отчаяна жена моли девера си за помощ. За да ѝ даде пари, той я принуждава да е неговата " любовница " и да му прави фелацио. Когато не може повече, той заплашва да работи против нея и щерка ѝ в съда. Тя го изобличава и ето какво става. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР