Плащаме сметките си сами и не искаме подаяния. Това послание

...
Плащаме сметките си сами и не искаме подаяния. Това послание
Коментари Харесай

Кметът на София: Плащаме сметките си сами, не искаме подаяния

Плащаме сметките си сами и не желаеме подаяния. Това обръщение насочи кметът на София Йорданка Фандъкова в словото си на тържествената сесия на СОС.

„ Всяко изпитание за София си коства. В дни на опълчване, се оказа, че за мнозина е мъчно и да изберат страната на софиянци, на тези, които са им дали гласа и доверието си. Политиците виреят елементарно в среда на взаимни обвинявания. Този климат дава известност и бърза популярност. За града ни обаче времената на разделяне раждат безвремие и застои. В последната година минахме през такова време, в което поддръжката за градежа отстъпваше пред неразбираеми партийни сметки “, уточни тя.

Тя напомни думи на политици: „ София не заслужава “ и „ цяла България няма да заплаща сметката на софиянци “.

„ Искам да го кажа още веднъж и на днешния ден –
София заслужава, заслужава отговорност и увереност.
София заплаща сметките си сама и не желае подаяния, а дребна част от това, което градът и софиянци създават и способстват за цялата страна. За страдание меките килими в Народното събрание и партийните централи бързо карат някои политици да не помнят ходенето по улиците в живия живот “, безапелационна бе Фандъкова. И изясни, че общата задача е да се пазят плановете на София. „ Това в никакъв случай не е елементарно, само че постоянно си коства. Защото това са планове, които вършат по-добър живота на милион и половина български жители “, сподели пред общинските съветници кметът.

„ Градският превоз на 1,5 млн. души заслужава поддръжка. Отоплението на 1 млн. българи заслужава поддръжка. За 12 месеца цената на природния газ беше увеличена 7 пъти, това не е нормално покачване, това е исторически връх. Да се назова това софийски проблем е елементарно, безконтролно и погрешно “, сподели още в словото си Фандъкова. Тя е безапелационна, че единението в компликациите не обезличава, а ни прави по-силни и по-уверени в посоката.

„ Софиянци чакат от всички нас в тази зала да решаваме проблеми – да градим и сътворяваме с вяра и религия в развиването на София, с обич към хората и с разсъдък и мъдрост в решенията ни. Нека вярата, вярата и любовта бъдат наши съветници. Пожелавам Ви здраве и сполучлива работа за положителното на София “, сподели още кметът.
И цитира стихотворение на професор Бояджиев:
„ Преди нощта да е прибрала своите създания

зад непрестъпните огради на настъпващото утро

преди денят да вкамени сърцето ти

и да забравиш античните предания

е същинският част за милостта към близък. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР