Плановете на Русия за дестабилизиране на Молдова бяха потвърдени от

...
Плановете на Русия за дестабилизиране на Молдова бяха потвърдени от
Коментари Харесай

Мая Санду: Русия има план да смени законната власт в Молдова

Плановете на Русия за дестабилизиране на Молдова бяха доказани от държавните институции и целят промяна на властта в Кишинев. Това съобщи президентът на страната Мая Санду на брифинг за медиите.

Според Санду проектът е предвиждал присъединяване на подготвени от военните диверсанти, маскирани като цивилни, които трябвало да извършат насилствени дейности, да атакуван някои държавни здания и да вземат заложници, съобщи Молдпрес, представена от БГНЕС.

„ Планът е включвал и потреблението на хора отвън страната за насилствени дейности. Събраните материали съдържат указания за разпоредбите за влизане в Република Молдова на жители на Руската федерация, Република Беларус, Сърбия и Черна гора ", сподели Мая Санду.

Президентът означи, че при реализирането на проекта създателите щели да разчитат на вътрешни сили, изключително на групировката " Шор ", на някои ветерани, някогашни чиновници на правоохранителните органи и хора, известни с връзките си с олигарха Владимир Плахотнюк.

" Целта на тези дейности е да се срине конституционният ред, да се смени законната власт в Кишинев, което би сложило страната ни разполагаем на Русия, с цел да се спре процесът на европейска интеграция, само че и с цел да може Република Молдова да бъде употребена от Русия във войната против Украйна “, съобщи Санду.

Президентът добави, че всички участници в тези дейности против страната и тези, които ги пазят, ще бъдат разследвани.

Още предходната седмица Молдовската разследваща работа съобщи, че Русия работи за дестабилизиране на страната. Тогава украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, че Киев е " прихванал проект за заличаване на Молдова, направен от съветското разузнаване ". " Този документ демонстрира кой, по кое време и по какъв начин ще унищожи демокрацията в Молдова и ще откри надзор над нея ", сподели той и добави, че неотложно е предизвестил Кишинев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР