Плановете на космическите агенции и частните компании за Луната звучат

...
Плановете на космическите агенции и частните компании за Луната звучат
Коментари Харесай

Как ще изглежда един футболен мач на Луната

Плановете на галактическите организации и частните компании за Луната звучат все по-смело и чакаме в границите на няколко години да има сериозен пробив към задачата за заселването на естествения ни сателит. И до момента в който едни чертаят подробни планове по какъв начин тъкмо това да се случи и възнамеряват следващите задачи, други гледат в още по-далечна вероятност.
 Как NASA ще трансформира Луната в място за живот
Как NASA ще прави бизнес на Луната

Какво желае да откри и на кого ще го продава

Изследователите от Института по инженерство и технологии (IET) обявиха преди дни, че до 2035 година на Луната ще може да се играе футбол - въпреки и мачовете да наподобяват много по-различно от тези на нашата планета. 

В техните показа играчите ще са по петима в тим, а полувремената ще са четири от по 10 минути с 20-минутна пауза сред тях. Тя ще е наложителна, тъй като футболистите няма да тичат по къси панталонки, а с огромни и тежки костюми на астронавти, оборудвани със специфични охладителни системи.

Today, we’re launching a new STEM competition asking children to design a football kit for the first Lunar Football team:.
— IET (@TheIET)
По време на паузите ще може да се заредят с О2 или да ревизират всички системи за сигурност, тъй като точно тя е преди всичко и преди удоволствието от играта. Все отново учените оферират лунните футболисти да носят фланелки, въпреки и под костюмите си, с цел да може те да всмукват огромна част от потта им.

Реферите няма да са действителни, а виртуални холограми, които ще раздават червени и жълти картони по терена. Технологии като VAR също ще наблюдават за феърплея на.

Теренът, на които ще се играе, е авансово обработена част от лунната повърхнина, наподобяваща бетон. Според откривателите, мачовете би трябвало да са единствено по обедно време, с цел да има оптимално добра осветеност и да се избегнат огромните сенки. Границите на игрището ще се маркират с черен и бял полимер, а в профил ще се повдигнат ограждения, с цел да може топката да не излетява в забравата.
 Снимка 627521

Тя няма да е напомпана с въздух както нормално, тъй като в изискванията на нулева гравитация играта ще стане невъзможна. Вместо това се предлага да е направена от специфичен гел, който подсигурява, че ще отскача задоволително. Освен това би трябвало да е най-малко веднъж и половина по-голяма от общоприета футболна топка. 

" С идната задача през 2025 година, която ще направи колонизацията на Луната една крачка по-близо, е единствено въпрос на време да стартираме да мислим по какъв начин да проектираме аспекти от живота си през днешния ден, като занимания и спорт ", считат откривателите от института, представени от Daily Mail.
 Има ли живот на Луната - NASA с нови разкрития
Има ли живот на Луната

Ако да - по какъв начин е зародил

Но явно няма да чакат до този миг, с цел да пресъздават бъдещия лунен живот до най-малката детайлност. Те даже приканиха децата във Англия да се включат с хрумвания в конкурс за основаването на логото и екипите на първия футболен тим на Луната Moon United.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР