Плановете на Google да въведе хибридна работна седмица от 18

...
Плановете на Google да въведе хибридна работна седмица от 18
Коментари Харесай


Плановете на Google да въведе хибридна ра


Плановете на Гугъл да вкара хибридна работна седмица от 18 октомври се отложиха
(снимка: CC0 Public Domain)

Служителите на Гугъл няма да бъдат задължени да се върнат на работа в офисите в Съединени американски щати на 10 януари. Вицепрезидентът по сигурността Крис Ракоу е уведомил личния състав по имейл, че компанията ще изчака, с цел да преоцени обстановката и да разбере по кое време завръщането по офисите би било безвредно. Изчакването ще продължи минимум до новата година.

Първоначално софтуерният колос планираше да вкара хибридна работна седмица, започвайки от 18 октомври, напомня. Сега обаче решението за „ завръщането ” може да се делегира на локалното управление на всеки обособен офис.
още по темата
Ракоу не изяснява претекстовете на компанията в имейла си и не загатва новооткрития вид „ Омикрон ” на Covid-19. Засега не е ясно дали този вид на вируса е по-заразен или по-смъртоносен.

Това, което босът е споделил в писмото обаче, е че Гугъл ще разреши на избрани свои офиси да вземат решение независимо по кое време е безвредно чиновниците.

Компанията ще образува локални екипи за реагиране при произшествия, с цел да им помогне да правят оценка равнищата на риск, като в последна сметка чиновниците на Гугъл може в никакъв случай да не бъдат задължени да се придържат към.

Въпреки че анулира проектите си за завръщане по офисите, Гугъл въпреки всичко предизвиква чиновниците да работят в корпоративна конюнктура – там, „ където изискванията разрешават, да открият още веднъж връзка с сътрудниците си персонално и да стартират да възстановяват тренинга за взаимна работа ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР