Планирате ли да си вземете четириного? Нашият съвет: проучете характеристиките

...
Планирате ли да си вземете четириного? Нашият съвет: проучете характеристиките
Коментари Харесай

Най-умните кучета в света

Планирате ли да си вземете четириного? Нашият съвет: проучете характерностите на породата. В публикацията ще приказваме за най-умните кучета на света.

Ако решите да свържете живота си точно едно от най-умните кучета в света, това ще направи образованието му доста по-лесно. Освен това ще можете да разчитате на правилен помощник и надзирател в някои сложни обстановки. Нека разберем кои са най-умните породи кучета в света.

1. Бордър коли

Физически мощни кучета с гъста пухкава четина. Представителите на породата са способни да упражняват, учат и извършват команди допустимо най-точно. Кучетата бордър коли са били употребявани за ръководство на стадо овце, което е помогнало за развиването на следните качества: дръзновение, аналитично мислене, намиране на най-хубавия метод за решение на проблем.

Не е толкоз просто - интелигентността би трябвало да се развива от детството. Животното се нуждае от непрекъснато образование, в противоположен случай ще покаже негативната страна на своята порода. По-добре е притежателят да се запише за специфични класове, с цел да научи по какъв начин да взаимодейства с домакински любимец-чудо.

2. Пудел

 Пудел

Нищо чудно, че пуделите постоянно се показват в цирка, изпълнявайки невероятни команди. Първоначално тези животни са били освен домашни любимци, само че и са взели участие в лова на диви патици. Постепенно те изгубиха ловните си функционалности, само че резервираха естествената си просветеност и изострен разум.

Кинолозите считат, че къдравите кучета способни да разпознават до 100 човешки думи, затова те елементарно се приспособяват към притежателя, остават правилни, положителни другари. Тази порода е подобаваща за начинаещи, тъй като не е мъчно да обучите пудел на команди. Те получават невероятна наслада от образованието, подготвени са да овладеят даже комплицирани трикове.

3. Немска овчарка

Немските овчарки са една от най-популярните породи в света. Предшественикът на овчарката е индийският вълк, който има висок разсъдък, отлични умения като ловец-стратег. Немските овчарки постоянно се употребяват като работни кучета. Те вземат решение проблеми с всякаква трудност, могат бързо да се ориентират в объркващи обстановки и са склонни да се жертват за сигурността на хората.

4. Голдън ретривър

Представителите на тази порода имат високи интелектуални качества, добър темперамент и са измежду най-умните кучета. Те са щастливи да споделят класове със " своя човек ", снизходително се отнасят към дребни деца. Първоначално те са били употребявани като помощници при лов: търсели са свален дивеч, донесли са го на притежателя. Това демонстрира податливост да се ориентирате добре на непознато място и ясно да изпълнявате задания.

 Голдън ретривър

5. Шелти

Сладките, пухкави пастирски кучета са били отглеждани в сурово време на островите край Шотландия. Шелти са спокойни, уравновесени, предани, ще се притекат на помощ в незабавен случай. В предишното опашатите са помагали да пасат овце, да пазят имуществото и да избавят добитъка на притежателя от офанзиви на хищници.

Сега хората ги получават като спътници. Кучетата се усещат добре както в частна къща, по този начин и в градски апартамент, само че обичат да лаят без причина. Шелтитата се схващат с всички членове на човешката " глутница ". Но за цялостно развиване те се нуждаят от умствени действия, които ще им разрешат да разкрият цялостния интелектуален капацитет на породата.

6. Ротвайлер

Кучетата от тази порода са мощни, умни, като интелигентността може да се употребява по разнообразни способи. Първоначално те са били отглеждани, с цел да пазят и оказват помощ на пастирите на наедрял рогат добитък, кучетата са генетично склонни към съмнение и надзор.

Ротвайлерите се образоват от ранна възраст. Е, в случай че притежателят запише домашния любим на курсове за служебни кучета, тогава естествените качества на породата ще бъдат изцяло разкрити. Тези тежки кучета се демонстрират съвършено в работа на полицията, сигурността, митниците. За живеене в апартамент - не е най-хубавият вид.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР