Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да

...
Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да
Коментари Харесай

Най-странните правила и забрани в Европа

Планирате да пътувате из Европа? В подобен случай би трябвало да сте готови за някои изненадващи правила и забрани, чието несъблюдаване може да ги прати в пандиза или да им навлече санкции, написа уеб сайтът " Кълчър трип ".

Изданието обобщава някои от най-странните забрани на Стария континент.
 
Швейцария
 
Неделята може и да ви се стори подобаващ ден да изхвърлите отпадъците си, преназначени за преработване, само че в Швейцария, в случай че го извършите тъкмо в този ден от седмицата, се изправяте пред нерадостната опция или да влезете за два дни в пандиза, или да платите солена санкция.
 
Германия
 
Ако пък отидете в Германия при другари и решите да им помогнете с някоя ремонтна активност, би трябвало да знаете, че в неделя шумът от бормашини и от друга сходна техника е неразрешен.
 
Испания
 
В Испания е неразрешено шофирането с джапанки или с каквито и да е отворени откъм гърба или начело обувки, както и с обувки с висок ток. Шофирането с боси крайници също е неразрешено. Глобите за неспазване на тези правила може да излязат до 200 евро.
 водач кола джапанки ThinkStock/Getty Images-->
Шотландия
 
В Шотландия в случай че сте пийнали, не би трябвало да се грижите за крава, тъй като санкцията за подпийнали кравари възлиза на 200 английски лири или пък може да бъде наложена присъда до 51 седмици затвор. Същото предписание е в действие и за конете.
 
Франция
 
Шофьорите във Франция пък не би трябвало да не помнят за правилото да носят дрегери за алкохол в транспортното си средство, които да се употребяват при възможна полицейска инспекция.
 Париж есен ThinkStock/Getty Images
Англия

Ако сте в Англия, не си помисляйте да се пререждане на опашка, тъй като това значи нарушение на закона.
 
Талин, Естония
 
Пътуване до естонската столица за феновете на шахмата и на туристическите флиртове значи да се озоват пред комплицирана алтернатива, тъй като в Талин е неразрешено да се играе шахмат по време на секс.
 секс ThinkStock/Getty Images
Венеция
 
Във Венеция от 2008 година е в действие възбраната за хранене на гълъбите.
 
Барселона
 
В Барселона е неразрешено човек да се разхожда по плажно облекло в града.
 Барселона, Испания ThinkStock/Getty Images
Гърция
 
В Гърция на някои антични паметници е неразрешено да се носят високи токчета, само че не от грижа за сигурността на туристите, а с цел да не бъдат развалени археологическите обекти, тъй че човек би трябвало да се придържа към равните обувки.
 
Португалия
 
В Португалия има възбрана за пикаене в океана, само че не е ясно по какъв начин управляващите наблюдават дали тя се съблюдава.

Вижте още странности от целия свят:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР