Планирано е пускането на интернет услугата да е факт до

...
Планирано е пускането на интернет услугата да е факт до
Коментари Харесай

Арианаспейс възобновява изстрелванията на спътниците на УанУеб

Планирано е стартирането на интернет услугата да е реалност до края на 2021 година, а завършването на орбиталната формация – през 2022 година. Ще има общо 16 изстрелвания, като в хода на всяко изстрелване ще бъдат извеждани по 34-36 спътника. След като идното изстрелване през декември е в историята, настоящите спътници на УанУеб ще набъбнат на 110. 

Първоначално английската компания ще стартира да предлага услугата си на територията на Англия, Аляска, Северна Европа, Гренландия, Ислания, Канада и островите в арктическите морета. 

Изстрелванията на спътниците на УанУеб ще бъдат реализирани посредством контракта с Арианаспейс чрез съветски ракети “Союз ”. Два от 16-те полета ще са от европейския космодрум Куру във Френска Гвиана, останалите ще бъдат разпределени сред остарелия съветски космодрум Байконур и новия Восточний. Декемврийският пуск ще е от Восточний, тъй че руснаците още веднъж възобновяват полетите от модерния си галактически център. 

Спасяването на УанУеб е страхотна вест за галактическия бранш на Русия, както и за Англия. Поради следните аргументи:

1. УанУеб е действително видяно единственият останал огромен клиент на съветските ракети, изключително след въвеждането на новите пилотирани галактически кораби на Съединени американски щати в употреба и отдръпването на НАСА от “Союз ”-ите. Британската компания няма и различен избор, с изключение на да употребява съветски ракети. СпейсЕкс си има лична сателитна формация и е директна конкуренция, ракетите на ULA не са алтернатива – като се изключи че са скъпи, Боинг обмисля сходна услуга. Същото се отнася и за компанията на Безос – Блу Ориджин. 

2. В изискванията на тази нова световна галактическа конкуренция за основаването на мегагрупировки за сателитен интернет, с изкупуването на УанУеб Англия си подсигурява, че ще е една от водещите съревноваващи се страни. 

За повече информация: OneWeb

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР