Планирането на продажбата на ЧЕЗ се осъществява в чешката държава,

...
Планирането на продажбата на ЧЕЗ се осъществява в чешката държава,
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: В сделката за ЧЕЗ все още има неясноти

Планирането на продажбата на ЧЕЗ се реализира в чешката страна, не в България и ние нямаме никакво право нито по Конституция, нито по нашите закони да се месим в продажбата на едно дружество, когато тя е сред два частни субекта. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, който е член на енергийната комисия, както и на краткотрайната комисия за продажбата на ЧЕЗ, пред БНР.

„ Продавачът е решил, че не е належащо да има стратегически вложител и нито българската страна, нито народните представители сме в правото си да се намесваме в тези техни взаимоотношения ", акцентира Рамадан Аталай, като се стимулира за какво съгласно него сходна комисия е безсмислена.

„ По време на продажбата на ЕОН някой да беше вдигнал подобен писък? Да заблуждава гласоподавателите си – случва се нещо скандално и грандиозно, надали не ще останем без ток. И то заради една елементарна причина – яви се едно чисто българско име – Гинка. Ако беше някой Жозеф, надали щеше да провокира подобен скандал ", уточни Рамадан Аталай.

Законът за енергетиката дава опция посредством регулатора от начало до край – откакто завърши договорката да се управляват всички енергийни предприятия, посочи още Аталай:

„ ГЕРБ и Българска социалистическа партия, в устрема си да излъжат гласоподавателите си, че се занимават с доста основни неща, направиха една комисия, която съумя да събере 51 страници обстоятелства, които нямат никакво значение за изводите и констатациите, написани в отчета. В отчета няма нищо по-неизвестно от това, което стана на обществото от началото до в този момент. Нито зад Гинка кой стои стана ясно, нито пред Гинка кой стои е ясно. "

По думите на Аталай, всички служби, дали информация по случая, са пристигнали и са споделили, че " никой не стои зад тази договорка ".

В енергетиката решенията се взимат с визия за развиване до 20 години напред. Решения, които се взимат от през днешния ден за на следващия ден не оказват помощ в енергетиката, сподели още Рамадан Аталай:

" Мотаем се за Белене. Спряхме всевъзможни огромни енергийни планове. Опитваме се по всевъзможен метод да оправдаем нашите бездействия, които доведоха до енергийна неустановеност на страната. В момента с опитите да се намесваш и в активността на регулаторния орган - по какъв начин и по какъв метод ще дефинира тези, които ще влязат в микса, с цел да осигурим бъдещето на нашата енергетика, да осигурим работа на тези предприятия, издигнати от нас и преди нас, разчитайки единствено на това, че през днешния ден ще спечелим някой лев повече,ползвайки електрическа енергия, която декапитализира нашите енергийни предприятия - всичко това е политика, която не е в полза на страната. "

Запитан какво ще бъде мнението на Движение за права и свободи по поръчката на премиера за " топене " на плана АЕЦ " Белене " Аталай означи, че нуклеарната енергетика в никакъв случай не е била желание и приоритет на партията му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР