Планира се и ограничаване на сметоизвозващите коли в центъра. Ще

...
Планира се и ограничаване на сметоизвозващите коли в центъра. Ще
Коментари Харесай

Шофьорите В София Останаха В Ступор! Няма Такъв Сюрприз Преди Коледа! Двойно Поскъпва

Планира се и ограничение на сметоизвозващите коли в центъра. Ще се проучва резултата от така наречен легнали служители на реда. Товарните коли се оказват най-големите замърсители в София. Вдигат таксата за тези над 4 тона на 120 лв. месечно, а тези над 30 тона ще заплащат 150 лв. такса на месец.

Въвежда се такса за работа на строителни машини като валяци и багери в центъра и Зона 1 ще заплащат нова такса 60 лв. месечно. Повече буферни паркинги желае от Следствен отдел към окръжна прокуратура, тъй като трафикът след септември 2017 година се е нараснал 6 пъти. Двойно нарастване на синята зона, предлага още Следствен отдел към окръжна прокуратура. Общината моли жителите да не употребяват твърдо битово гориво, а да преминат на различно.

Въвежда се гратис паркиране до привършване на местата в буферните паркинги при потребление на градски превоз. За доказателство ще служат билетите. Следствен отдел към окръжна прокуратура също по този начин умолява жителите да не употребяват колите си, а да употребяват градския превоз.

Ще се не разрешава придвижването на Постановление на Министерски съвет в зона Център при превишаване на фините прахови частици във въздуха.

Предвижда се плаващо работно време за служителите при замърсен въздух. Крайна мярка е цялостна възбрана за коли и безвъзмезден градски превоз. Замърсяването има сезонен темперамент, изясни зам. - кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.

София се усилва като брой поданици, строителството нараства, обезпокоена е тя. Темата не е лека, уточни Христова. Този проблем няма по какъв начин да се реши с магическа пръчка, считам,че посоката, по която вървим е вярна, уверена е тя.

На въпроса на news.bg дали чакат схващане за повишаването на " синята зона ", зам.-кметът посочи, че тази мярка ще помогне за по-екологично мислене на столичани. Успокоителното е, че двойната синя зона ще важи за деня след открит нечист въздух. Христова разяснява, че част от ограниченията на Следствен отдел към окръжна прокуратура са непопулярни. Няма нищо, което да е панацея, акцентира тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР