Планира да създаде 20 пъти по-бърз ускорител на невронни мрежиКитай

...
Планира да създаде 20 пъти по-бърз ускорител на невронни мрежиКитай
Коментари Харесай

Китай иска да задмине САЩ в изкуствения интелект

Планира да сътвори 20 пъти по-бърз ускорител на невронни мрежи

Китай е окуражен да създаде 20 пъти по-бърз ускорител от Telsa M40

Китайското държавно управление си слага амбициозна цел – до три години да доближи равнището на изкуствения разсъдък в Съединени американски щати, а към 2030 година да стане международен водач в тази област.

Една от стъпките за осъществяване на амбициозния проект е създаването на личен ускорител за невронни мрежи, който да превъзхожда Tesla M40 на Nvidia, заяви Wired.com.

Tesla M40 стъпва на GPU GM200 от потомство Maxwell. Това е графичен процесор, изготвян по 28-нм софтуерен развой, съдържащ 8 млрд транзистора и 3072 ядра CUDA.
още по тематиката
Китай желае не просто да сътвори нещо сходно, а 20 пъти по-добро! Производителността на Tesla M40 възлиза на 6,8 TFLOPS (FP32), което значи, че китайците ще се стремят да реализират 136 терафлопа.

Но даже и още по-мощният Tesla V100 има продуктивност не повече от 15 TFLOPS. Не е ясно по какъв начин Китай може да реализира в близка вероятност по-висок резултат.

Същевременно, компанията Cambricon разгласи, че има подготвени сървърни решения, способни за заменят ускорителите на Nvidia. Засега обаче липсва информация за продуктивността на тези решения и с какви артикули на Nvidia са сравнявани.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР