Планинското село Есино Ларио в Северна Италия обяви продажба на

...
Планинското село Есино Ларио в Северна Италия обяви продажба на
Коментари Харесай

Продажбата на италианско село се оказа пиар акция

Планинското село Есино Ларио в Северна Италия разгласи продажба на всичките си активи, написа в. „ Гардиън “. Цената на уличните знаци започваше от 1250 евро, а общинският съвет се продаваше за €200 000. Пейките пък бяха по 280 евро, само че с понижение – три за цената на две.

В реклама на цяла страница в съвсем всички водещи италиански всекидневници кметът на Есино Ларио Пиетро Пенса упрекна за решението неналичието на средства за битка с обезлюдяването на селото.

„ За страдание към този момент нямаме запаси да се борим с проблеми, които са по-големи от нас. Заради това взех решение да продам всички алегорични места на Есино Ларио “, написа той.

Инициативата притегли необятен медиен интерес и голям брой купувачи. Но в деня, в който продажбите трябваше да стартират онлайн на специфичен уебсайт, той се „ повреди “. Потенциалните купувачи бяха пренасочвани към страни, която ги караше да споделят фотоси на продуктите в обществените медии. Продажбата се оказа „ подправена вест “. Оказва се, че Есино Ларио даже не е имало финансови проблеми – селото е привлякло средства със събития и доброволчески схеми, а популацията му от 745 души е намаляло напълно малко от началото на века, съобщи БНР.

Мистерията бе обяснена на конференция в Милано – в действителност разпродажбата се оказа пиар акция на локална софтуерна компания, специализираща в широколентов интернет за отдалечени селища. Компанията се съюзила с локалните управляващи в Есино Ларио, с цел да повдигне въпроса за обезлюдяването на провинциални региони и да получи популярност новата ѝ скица за селата.

Масимо Кастели, народен координатор за дребните селища, съобщи, че е подкрепил странната самодейност. „ Опитваме се да дадем публичност на проблемите на дребните селища. Но медиите не обичат да ги отразяват, евентуално те избират да пишат за продажба на къщи за 1 евро “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР