Планинският бегач Кирил Николов – Дизела ще участва в екип

...
Планинският бегач Кирил Николов – Дизела ще участва в екип
Коментари Харесай

Дизела се включва в "По стъпките на Алеко с приятел"

Планинският бегач Кирил Николов – Дизела ще взе участие в екип с незрящия Павлин Митев в четвъртото издание на единственото у нас напълно отборно планинско съревнование с идея – " По стъпките на Алеко с другар ". Надпреварата ще се организира на 2 октомври в четири категории - " Семейство ", " Приятели ", " Колеги " и " Съседи " по две трасета.

Записването за новото издание е до 21 септември. Очаква се броят на участниците да надвиши 500.

" По стъпките на Алеко с другар " е с благотворителна идея. Средствата от таксите за присъединяване и от доброволните дарения ще отидат за закупуване на екипировка и съоръжение за Планинската избавителна работа в Кюстендил.

Дизела се включва в надпреварата, с цел да поддържа неговата философия – планината е отворена за всички, без значение от възрастта им, физическите им качества и подготовка. Той ще бяга в тим " Папая ", който е кръстен на кучето-водач на Павлин. Заедно с Янка Трифонова ще нападат дългото трасе от към 27 км по маршрут с. Железница – подслон Синята стрела – вр. Черни връх – м. Офелиите – с. Владая. Положителната денивелация по него е над 1400 м, а контролното време е до 9 часа.

" Не съм се колебал и за момент щом получих поканата от уредниците да изненадаме дружно и да подкрепим Павлин и тима му. В нашия отбор ни сплотяват куража, волята, желанието да преминаваш границите на личните си благоприятни условия, екипната работа и несъмнено, любовта към природата и планината. Всичко това е закодирано и в духа на цялото съревнование. Затова се включвам и се надявам, че още доста хора ще дойдат да споделим страстта дружно ", споделя Кирил Николов – Дизела.

" Папая " не е единственият специфичен тим в тазгодишното издание на " По стъпките на Алеко с другар ". В конкуренцията ще се включат и два отбора на обичайните сътрудници от фондация “Ела и Ти”, в които ще има по един участник в инвалидна количка за планински преходи. Все още е намерено записването за доброволци за тях, които да подкрепят напредването по късото трасе от към 11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая.

" Участието на тези тимове с темперамент демонстрира, че всичко, което ни би трябвало, е предпочитание, благосклонност и правилни другари. Много се надявам тази година да забележим още повече участници с този дух, който към този момент се трансформира в запазена марка на надпреварата. ", изясни Димо Христов, основен уредник на " По стъпките на Алеко с другар ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР