Планинските курорти се подготвят усърдно за началото на зимния сезон.

...
Планинските курорти се подготвят усърдно за началото на зимния сезон.
Коментари Харесай

Планинските курорти се подготвят за началото на зимния сезон

Планинските курорти се приготвят старателно за началото на зимния сезон. Повече от несъмнено е, че ще имаме бяла Коледа в планините. Надяваме се на още натурален сняг, само че най-много и на температури, които да разрешават производството на неестествен сняг, което ще помогне за положителната обработка на пистите. 

В Банско кабинковият въжен превоз стартира работа на 2-ри и 3-ти декември. Той ще работи и на 8-и, 9-и и 10-и декември. Официалното разкриване е на 16 декември по традиция с богата стратегия. 

В Боровец също са покрай отварянето на пистите, съобщи БНР.

В Пампорово чакат сполучлив зимен сезон. Там ще проработи нов 6-седалков въжен превоз от " Малина " до връх " Снежанка ", който ще покрие необятен периметър от ски пистите. Мариян Беляков от компанията концесионер заявява, че лифтовете и пистите са в подготвеност. По думите му постоянната цена за картите за оборудванията към момента не е избрана. 

Българският пазар изрично се обрисува като главен за нас, означи Беляков. Запазва се наклонността от балканските пазари, както и обичайните от Англия и Ирландия. 

На Витоша също тече трескава подготовка за ски сезона. От там не губят вяра, че въпросът с подмяната на лифтовете ще откри позволение. От компанията концесионер упорстват за среща с новия кмет на столицата Васил Терзиев, с цел да се намерят съответните стъпки за решаването на казуса. 

" Искаме да подменим нашите съществуващи уреди, не желаем да вършим нови. Ние сме изцяло подготвени - в границите на година и половина - две едно оборудване може да бъде сменено ", изясни пред БНР Ян Калчев от компанията концесионер. По думите му новият план е с 5 стълба по-малко. 

Той заявява, че цените от предходната година няма да бъдат променяни. Калчев означи още, че годишно над 20 хиляди деца минават през Витоша.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР