Планински и екстремни забавления ни очакват тази вечер на лятно

...
Планински и екстремни забавления ни очакват тази вечер на лятно
Коментари Харесай

Най-големият планински кино фестивал гостува на Филмови нощ...

Планински и рискови занимания ни чакат довечера на лятно кино „ Орфей “. За поредна година в Пловдив идва обичаният BANFF Mountain Film Festival. Пътуващото кино с късометражни филми за рискови спортове и планинарство от канадския фестивал в Банф идва и до Филмови нощи във Филипополис от 21:20 часа довечера. Най-големият и най-престижен фестивал идва за шести път в Пловдив, който е част от международната му обиколка измежду 600 общности и 40 страни по цялата планета.

Тазгодишното издание ни предлага 8 кино лентата от разнородни рискови спортове. В откриващия Mother Earth ще се срещнем с канадското племе Lil’Wat и пътешествията през ливади и антични гори, които ни срещат със средата, в която те живеят. Феновете на ските могат да гледат три кино лентата – за завършения в Япония, за ски и сноуборд втурване благодарение на цепелин в Източните Алпи, както и един исторически взор към ските в западната част на Канада.

Тазгодишната стратегия предлага и филми за катерене, парапланеризъм и още пътешествия. Поради характерната обстановка в целия свят, тази година можем да се насладим и на приятна изненада – всеки филм е показан с къс привет от някой от екипа с видео послание към публиката преди началото му.

Билети за прожекциите от BANFF Mountain Film Festival може да закупите от LUCKY Дом на киното след 16 часа и на касата на лятно кино „ Орфей “ след 19:30. Те са на цена от 10 лв..

Поради огромния интерес „ Голата истина за група Жигули “ ще има спомагателна прожекция след седмица – на 26 юли от 21:10. Допълнителни прожекции ще има и италианската комедия, притежател на огромната премия на КЕФФ „ Три съвършени дъщери “, която ще можем да гледаме още веднъж на 24-и и 29 юли от 23:30. Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 31 юли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР