Планината Осогово е разположена в Югозападна България, поделена между България

...
Планината Осогово е разположена в Югозападна България, поделена между България
Коментари Харесай

Осогово – Непознатата велодестинация

Планината Осогово е ситуирана в Югозападна България, поделена сред България и Македония. Тя е петата
по височина планина в България, като най-голям е граничният връх Руен – 2251 метра над морското ниво.

Осогово притегля с недостъпните си места, в миналото неразрешени от граничната зона. Там към момента могат да бъдат открити знаци и мемоари от така наречен „ Желязна завеса “. Днес тези територии са част от Европейския Зелен пояс. Именно поради до неотдавна сложния достъп планината е с извънредно добре непокътната природа. Там може да видите животни и растения, които не се срещат на никое място другаде в България.
 img_4559  img_4514  img_4462  img_4427  img_4292  img_4275  img_4270
Легенди, свети места, минерални извори, дълбоки речни долини, вековни гори, спиращи дъха панорамни гледки, чувство за дива природа– всичко това ще ви предложат Осогово и покрайнините му, с цел да ви накарат да желаете да се върнете още веднъж и още веднъж.

Две групи велосипедисти от България и Македония демонстрираха на екипа на вестник „ Труд ” част от тези прелестни гледки и велотрасета. Инициатори на обичайните велообиколки са „ ЕвроНатур ”, „ Българска Фондация Биоразнообразие ” и „ Македонско екологично сдружение ” по план „ Устойчиво бъдеще за хората и природата в Осогово “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР