Планетата се затопля неумолимо и в резултат на това човечеството

...
Планетата се затопля неумолимо и в резултат на това човечеството
Коментари Харесай

Температурни рекорди в цяла Европа

Планетата се затопля непреклонно и вследствие на това човечеството е изправено пред рекордни температури - Северна Америка беше изправена пред мощни стихии и смъртоносни студове, а редица страни на европейския континент бяха изправени пред рекордни горещини през януари, пише BBC, представено от 
Прочетете още
На 1 януари във Варшава (Полша) температурата на въздуха доближи рекордните 18,9°C, а в Билбао (Испания) термометрите демонстрираха даже 25,1°C, което е с над 10°C над междинната температура.

В същото време Северна Америка беше изправена пред рекордни студове и стихии - захлаждането беше толкоз мощно, че лиши живота на повече от 60 души. Освен това се плануват виелици и мразовит дъжд в елементи от Средния запад, а синоптиците предизвестяват за мощни гръмотевични стихии и торнада в Тексас, Арканзас, Оклахома и Луизиана.

От европейската страна на Атлантическия океан обаче нещата са напълно разнообразни - температурите в Холандия, Литва, Латвия, Чехия, Полша, Дания, Лихтенщайн и Беларус бият национални върхове. Във Франция, Германия и Украйна бяха фиксирани върхове на станции.

Синоптиците означават, че температурата, записана във Варшава на 1 януари, е била с 4°C по-висока от декемврийския връх, а в Беларус температурата на въздуха е била 16,4°C, което е с 4,5°C по-високо от предходния връх. Любопитното е, че предновогодишните температури в Билбао бяха еквивалентни на междинните през юли, а в някои елементи на Каталуния локалните управляващи даже трябваше да наложат ограничавания върху потреблението на вода.

Изследователите означават, че новите температурни върхове не са необикновени, само че нормално не надвишават предходните върхове с повече от няколко градуса. Тази година нещата са напълно разнообразни.

Въпреки това, не цяла Европа се печеше на слънце, да вземем за пример в някои елементи на Скандинавия синоптиците предвиждат по-ниски температури и студове - до -20 ° C ще ударят Москва до уикенда.

Учените означават, че горещите талази са станали по-чести, интензивни и продължителни, а антропогенното изменение на климата е станало причина за тези промени. Изследователите обаче означават, че зимните горещи талази нямат същото влияние върху хората като летните, което може да докара до огромен брой смъртни случаи.

Обърнете внимание, че от началото на индустриалната епоха планетата към този момент се е затоплила с 1,1 ° C и това не е границата - откривателите предизвестяват, че в бъдеще температурата ще се покачва по целия свят, в случай че човечеството не успее да понижи излъчванията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР