Планът за възстановяване и устойчивост все още е под формата

...
Планът за възстановяване и устойчивост все още е под формата
Коментари Харесай

Атанос Пеканов: Планът за възстановяване още е чернова

Планът за възобновяване и резистентност към момента е под формата на чернова. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

По думите му тази година може да вземем 13% от сумата, планувана в проекта

„ За страдание бях леко отрицателно сюрпризиран, че проектът за възобновяване не е подготвен. Той не е подготвен за подаване. Има много мнения като рекомендации за възстановяване, ние работим по тях… Ние имаме също хрумвания да подобрим проекта. В развой сме на договаряния и съгласуваност сега сред новите членове на кабинета, с цел да използваме този запас по най-хубавия вероятен метод “, разгласи служебният вицепремиер.

Той подсети, че проектът е нов механизъм и в случай че заложените планове и промени не се извършат, няма да получим парите.

„ Планът има 12 съставния елемент. Има промени в съвсем всяка сфера. Има 36 промени сега “, посочи служебният министър.

Той разяснява и предстоящото влизане на България в Еврозоната: „ Ако политическата неустойчивост не прерасне в някаква икономическа неустойчивост не считам, че могат да забавят влизането в Еврозоната. Еврозоната е значима. Все още не сме стигнали досега на приемането на евротото. Но се движим по този път. Нещо, което съгласно мен е значимо и положително “.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР