Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия

...
Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия
Коментари Харесай

Планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Еврокомисията

Планът за възобновяване и резистентност е импортиран в Европейската комисия /ЕК/. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на блицконтрол в Народното събрание. Петков отговори на въпрос на народния представител Томислав Дончев /ГЕРБ-СДС/.

Петков посочи, че Европейска комисия приветства направените промени в проекта, свързани със бранш енергетика. Премиерът уточни, че ще има публични разисквания.

Кирил Петков уточни, че има много огромна взаимозависимост от доставките на газ от Русия, както и взаимозависимост на енергетиката от атомната електроцентрала "Козлодуй ". По отношение на спора НАТО - Русия, Петков уточни, че има значителен риск от евентуални наказания в подаването на газ.

В проекта, който ние заварихме, имаше парогазова централа, уточни Петков и посочи, че по този начин зависимостта ще се усили още повече от тези доставки. Ние, като едно ново държавно управление, не може да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим част от проекта, тъй че да можем да имаме по-независима енергетика, по-зелена сила. Всичко това успяхме да го създадем в доста пай интервал и се веселя да кажа, че сега Европейска комисия приветства тези промени и чакаме крайния резултат.

Томислав Дончев уточни, че е хубаво, че има изпратен План за възобновяване и резистентност на Европейска комисия и настоя по някакъв метод той да бъде изработен наличен и за българските жители.

Кирил Петков увери, че ще има публични разисквания. Петков бе безапелационен, че е по-добре да се изчакат още две-три седмици, в сравнение с да бъдат изхарчени милиарди, които да трансформират бъдещето на България по "ужасно неверен метод ", за част от политиките, наследени от ръководството на ГЕРБ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР