Планът на правителството на САЩ да достави касетъчни боеприпаси на

...
Планът на правителството на САЩ да достави касетъчни боеприпаси на
Коментари Харесай

Остри критики в Германия заради решението на САЩ да достави касетъчни боеприпаси в Украйна

Планът на държавното управление на Съединени американски щати да достави касетъчни муниции на Украйна провокира остри рецензии в Германия. Над 100 страни в света не разрешават потреблението на сходен тип оръжия.

Планираната от Съединени американски щати доставка на касетъчни муниции за Украйна провокира необятна интернационална рецензия. Засега немското държавно управление реагира сдържано, а в петък представителят на държавното управление Щефен Хебестрит се въздържа от директни рецензии, макар че Германия е една от над 100-те страни, които са подписали по този начин нареченото Споразумение от Осло и по този метод са забранили потреблението на касетъчни муниции.

Споразумението не разрешава производството, съхранението, потреблението и прехвърлянето на такива муниции. Съединени американски щати, сходно на Русия и Украйна, не са подписали съглашението. От редиците на Зелената партия към този момент се чуват по-ясни рецензии към оповестените доставки от Съединени американски щати. Антон Хофрайтер, ръководител на Комисията по европейски въпроси в Бундестага, акцентира в изявление за осведомителна организация dpa, че отхвърля тази стъпка.

Вместо това Германия би трябвало да поддържа още повече Украйна, в това число и във военно отношение. Хофрайтер загатна да вземем за пример доставката на крилати ракети за украинската войска. Неотдавна Украйна изиска от немското държавно управление да даде на личните ѝ въоръжени сили крилати ракети " Таурус ".

Досега от страните от НАТО единствено Англия е доставила крилати ракети на Украйна.

" Ако британците доставят крилати ракети, не виждам причина Германия да не може да направи същото ", акцентира Хофрайтер.

Освен това зеленият политик прикани Германия да поддържа с логистика и образование алианса на изтребителите, воден от Дания и Нидерландия.

" След като се колебахме толкоз дълго и по този метод дадохме опция на съветската войска да укрепи фронта толкоз мощно, би трябвало да се поучим от това и да станем по-бързи ", изиска Хофрайтер и в същото време прикани канцлера Олаф Шолц да упорства по-силно за оръжейни доставки за Украйна на срещата на върха на НАТО, която следва идната седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР