План-сметката на Русия - повече пари за войната, по-малко за

...
План-сметката на Русия - повече пари за войната, по-малко за
Коментари Харесай

Русия налива все повече пари във войната, но Украйна се грижи и з...

План-сметката на Русия - повече пари за войната, по-малко за обучение

 

Данни на английското разузнаване демонстрират, че си планува военните разноски да са в размер на към 6% от Брутният вътрешен продукт. Средствата за обучение и опазване на здравето ще бъдат замразени. Това обаче на процедура значи те да бъдат понижени заради инфлацията в страната.

 

Необходимо е да се усилят средствата за здравно обслужване на ранени бойци и за заплащания на фамилиите на починалите, които стават от ден на ден, показват от английското разузнаване. Огромен брой бойци, които бяха тежко ранени, сега са инвалиди заради загуба на крака - в 20% от случаите се е наложила ампутация. Тези ранени ще се нуждаят от медицински грижи през целия живот.

 

Продължаващото увеличение на военните разноски евентуално ще подхрани инфлацията и ще принуди съветското държавно управление да вземе сложни решения за това по какъв начин да финансира войната, което евентуално ще усили финансовия напън върху съветския бизнес. 

 

Бюджетът на Украйна - пари за защита, само че и за военните

 

Преди няколко дни Върховната рада (украинският парламент, бел. ред.) одобри на първо четене проектобюджета за 2024 година Основен приоритет са защитата и сигурността, сподели министър председателят Денис Шмигал. По думите му повече от половината от всички бюджетни запаси ще бъдат ориентирани към това - съвсем 1,7 трилиона украински гривни, предават от " Форбс ". 

В началото на октомври Върховната рада на Украйна направи промени в държавния бюджет за 2023 година, като усили разноските на общия бюджетен фонд с 322,6 милиарда гривни. По-специално, разноските за бранша за сигурност и защита бяха увеличени с 302,6 милиарда гривни. От тях 224,5 милиарда са средства за погашение на парична поддръжка на военнослужещите, а 78,1 милиарда са разноски за закупуване на особено съоръжение, военно съоръжение и обезпечаване на храна за военните, възнаграждение на комунални услуги и други нужни разноски, обясниха от Министерство на финансите на Украйна, пишат от " Дойче веле ". 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР